Algea Fit

Algea Fit

Naravna podpora pri vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi

krom. volcja lahkota, metabolni sindrom

11,61  €

8,12  €

8,12  €

Na zalogi

Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite 080 64 37

Dostava v roku 3-5 dni preko kurirske službe

Naravna podpora pri vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi

Algea Fit je prehransko dopolnilo s 100% mikroalgo Spirulino platensis z visoko vsebnostjo naravnega kroma (Cr3+).

Krom je element, ki preko glukoznega tolerančnega faktorja z roko v roki sodeluje z inzulinom pri vzdrževanju normalne ravni sladkorja (glukoze) v krvi. Pomanjkanje zadostnih količin kroma v vsakodnevni prehrani povzroča nihanje ravni glukoze in inzulina v krvi, kar občutimo kot pomanjkanje energije (predvsem po obrokih) in nenadzorovano željo po sladkih in škrobnih živilih (volčja lakota). Posledica dolgoročno neuravnovešenega delovanja inzulinskega sistema je postopno pridobivanje na teži, vse skupaj pa lahko vodi v diabetes tipa II. Najpogostejša in hkrati najnevarnejša je visceralna oziroma trebušna debelost, ki povečuje tveganje za nastanek diabetesa tipa II. Ta bolezen skupaj s povišanim krvnim tlakom, debelostjo in dislipidemijo (povečana raven maščob v krvi) predstavljaja t.i. metabolni sindrom ali sindrom x, ki v sodobnem času prizadene vedno več ljudi.

Vsaka zelena tableta Algea Fit vsebuje 500 mg posušene mikroalge (Spiruline platensis) brez dodatkov. Mikroalga raste v nadzorovanem organskem okolju, pridelana in obdelana pa je tako, da ohrani vso učinkovitost tudi v obliki tablet.

Mikroalga Spirulina med svojo naravno rastjo iz vode vsrka in v svojo strukturo vgrajuje kelatno obliko kroma (Cr3+) z visoko biorazpoložljivostjo. Krom tako postane naravna sestavina tablet Algea Fit in v procesu proizvodnje ni dodan naknadno.

 Algeo Fit priporočamo:

  • Vsem, ki so na dieti zaradi povišane ali mejne vrednosti sladkorja v krvi. Po 35. letu starosti se vsebnost kroma v telesu znižuje, kar lahko vpliva na presnovo glukoze. Motena presnova glukoze je predstopnja diabetesa tipa II.
  • Športnikom. Med intenzivno športno vadbo se veliko kroma izgubi s potom in urinom, potreba po večjem prenosu glukoze (energije) v celice pa pospeši presnovo in poveča porabo kroma.
  • Nosečnicam in doječim materam. Potrebe po hranilih so v tem obdobju povečane, v nosečnosti je pogosto motena presnova glukoze. Lahko se razvije gestacijski diabetes.
  • Vsem, ki jedo veliko predelane hrane (z veliko maščobe, bele moke in sladkorji). Relativno pomanjkanje kroma je lahko vzrok za pomanjkanje energije in nabiranje odvečnih kilogramov.