Algea Fit

prehransko dopolnilo

Algea Fit

Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi in ima vlogo pri presnovi makrohranil

krom. volcja lahkota, metabolni sindrom
11,61  €
10,45  €

Na zalogi

Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite 080 64 37

Dostava v roku 3-5 dni preko kurirske službe

Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi in ima vlogo pri presnovi makrohranil

Algea Fit je prehransko dopolnilo s 100 % mikroalgo Spirulino platensis z visoko vsebnostjo naravnega kroma (Cr3+).

Krom je mikroelement, ki preko glukoznega tolerančnega faktorja z roko v roki sodeluje z inzulinom pri vzdrževanju normalne ravni sladkorja (glukoze) v krvi. Pomanjkanje zadostnih količin kroma v vsakodnevni prehrani povzroča nihanje ravni glukoze in inzulina v krvi, kar občutimo kot pomanjkanje energije (predvsem po obrokih) in nenadzorovano željo po sladkih in škrobnih živilih (volčja lakota). Posledica dolgoročno neuravnovešenega delovanja inzulinskega sistema je postopno pridobivanje na teži, vse skupaj pa lahko vodi v diabetes tipa II. Najpogostejša in hkrati najnevarnejša je visceralna oziroma trebušna debelost, ki povečuje tveganje za nastanek diabetesa tipa II. Ta bolezen skupaj s povišanim krvnim tlakom, debelostjo in dislipidemijo (povečana raven maščob v krvi) predstavlja t.i. metabolni sindrom ali sindrom x, ki v sodobnem času prizadene vedno več ljudi.

Vsaka zelena tableta Algea Fit vsebuje 500 mg posušene mikroalge (Spiruline platensis) brez dodatkov. Mikroalga raste v nadzorovanem organskem okolju, pridelana in obdelana pa je tako, da ohrani vso učinkovitost tudi v obliki tablet.

Mikroalga Spirulina med svojo naravno rastjo iz vode vsrka in v svojo strukturo vgrajuje kelatno obliko kroma (Cr3+) z visoko biorazpoložljivostjo. Krom tako postane naravna sestavina tablet Algea Fit in v procesu proizvodnje ni dodan naknadno.

 Algeo Fit priporočamo:

  • Vsem, ki so na dieti zaradi povišane ali mejne vrednosti sladkorja v krvi. Po 35. letu starosti se vsebnost kroma v telesu znižuje, kar lahko vpliva na presnovo glukoze. Motena presnova glukoze predstavlja tveganje za razvoj diabetesa tipa II.
  • Športnikom. Med intenzivno športno vadbo se veliko kroma izgubi s potom in urinom, potreba po večjem prenosu glukoze (energije) v celice pa pospeši presnovo in poveča porabo kroma.
  • Nosečnicam in doječim materam. Potrebe po hranilih so v tem obdobju povečane, v nosečnosti je pogosto motena presnova glukoze. Posledica je povečano tveganje za razvoj gestacijskega diabetesa.
  • Vsem, ki jedo veliko predelane hrane (z veliko maščobe, bele moke in sladkorji). Relativno pomanjkanje kroma je lahko vzrok za pomanjkanje energije in nabiranje odvečnih kilogramov.