KLUB CARSO

Posebne ugodnosti za vse člane kluba

Brezplačna pomoč

080 64 37

Za vsa naročila nad 30€

BREZPLAČNA DOSTAVA

ENOSTAVEN NAKUP

hitro iskanje, poenostavljeni koraki nakupa

COLIPREV, peroralne kapljice 15 ml

prehransko dopolnilo

Kapljice, ki dojenčkom pomagajo prebaviti mleko. Prehransko dopolnilo z encimom laktaza v obliki peroralnih kapljic. Za uporabo od rojstva naprej.

Pakiranje: plastenka - 15 ml

13,59  €
Na zalogi

ColiPrev je prehransko dopolnilo z encimom laktaza, ki izboljšuje prebavo laktoze pri osebah, ki imajo težave s prebavo laktoze (laktozno intoleranco). ColiPrev je primeren tako za odrasle in otroke kot za dojenčke. O vlogi laktoze v prehrani in težavah pri prebavi laktoze se pogovorite s strokovnjakom.

Laktoza je glavna vrsta sladkorja v vseh vrstah mleka. Sestavljata jo dve molekuli: glukoza in galaktoza. Da se lahko obe molekuli absorbirata iz črevesja, ju mora ločiti (hidrolizitati) encim imenovan laktaza, ki ga tvorijo črevesne resice. Ob odsotnosti ali nezadostni tvorbi tega encima se laktoza ne hidrolizira, kar se kaže kot laktozna intoleranca.

Težave pri prebavi laktoze se kažejo na različne načine (npr. napenjanje, krči, kislinska diareja). Z dodajanjem encima laktaza omogočimo normalno prebavo laktoze. Tako lahko tudi posamezniki z laktozno intoleranco uživajo mleko in mlečne izdelke.

Intoleranca na laktozo je pri dojenčkih pogosta in običajno le prehodna težava, ki je posledica nezadostne tvorbe laktaze v prvih nekaj mesecih življenja. Z razvojem dojenčka začne njegov organizem običajno tvoriti zadostno količino laktaze, kar poveča učinkovitost prebave zaužite laktoze.

To se običajno zgodi pri 3-4 mesecih starosti. Nezadostna tvorba laktaze v prvih tednih življenja lahko povzroči neprebavljivost laktoze, črevesne bakterije pa sprožijo fermentacijo in s tem nastajanje plinov. To lahko povzroči napenjanje ter napihovanje trebuha, kar opazimo kot zelo napet trebuh pri dojenčku.

Prekomerna fermentacijska aktivnost lahko v črevesju povzroči motnje peristaltičnega gibanja, kar pri dojenčku povzroči krče (kolike). Pogosto je pri dojenčku mogoče slišati zvoke v trebuhu.

Rešitev: Če je vzrok kolik pri dojenčkih premajhna tvorba laktaze, lahko dodajanje omenjenega encima v mleko odpravi ali znatno zmanjša dojenčkovo neugodje.

Priporočen odmerek za odrasle in otroke
30 kapljic (4500 FCC) ob vsakem obroku, ki vsebuje laktozo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

ColiPrev kapljice so primerne za uporabo tako ob dojenju, kot pri hranjenju z otroškimi mlečnimi formulami.

ColiPrev uporabljajte ob vsakem hranjenju dojenčka v prvih 3 - 4 mesecih starosti, to je dokler ne začne sam tvoriti encima laktaze v zadostni meri za razgradnjo laktoze. Po tem obdobju je potrebno postopoma prenehati z uporabo prehranskega dopolnila ColiPrev.

Kako jemati ColiPrev?
Z materinim mlekom:

 • Ob upoštevanju dojenčkove starosti in števila kapljic na obrok (priporočeni odmerek iz tabele) nakapajte ustrezno število kapljic v predhodno sterilizirano žlico in jo dajte dojenčku naravnost v usta.
 • Nadaljujte z dojenjem kot običajno.

Z mlečno formulo za dojenčke in vnaprej pripravljeno tekočo formulo:

 • Mlečno formulo pazljivo pripravite v skladu z navodili proizvajalca.
 • Kapljice ColiPrev dodajte mlačnemu mleku v skladu s preglednico za odmerjanje (preglednica je v navodilu za uporabo izdelka).
 • Neuporabljeno mlečno formulo zavrzite.

Upoštevajte preglednico za odmerjanje. V izjemnih primerih, ko dojenček čuti močno neugodje, lahko odmerek postopoma povečate po kapljicah na največ 12 kapljic na hranjenje.
Če se odločite pripraviti obrok za dojenčka uro ali več pred hranjenjem, dodajte mleku 4 kapljice prehranskega dopolnila ColiPrev. Zaradi podaljšanega časa za razgradnjo laktoze 4 kapljice zadostujejo ne glede na količino mleka.
Predpripravljen obrok hranite v hladilniku do 4 ure.
Kapljic ColiPrev ne dodajajte prevročemu ali prehladnemu mleku.
Če neugodje pri dojenčku vztraja, se posvetujte z zdravnikom.

laktaza 56,9%, želirno sredstvo: glicerol, voda, stabilizator: kalijev klorid

Prehransko dopolnilo vsebuje:

Steklenička (15 ml) 1 kapljica (0,05 ml) 30 kapljic (1,5 ml)
Laktaza 45.000 FCC* 150 FCC 4500 FCC

*FCC je enota za aktivnost laktaze (Food Chemicals Codex)

 • ColiPrev vsebuje encim, ki je občutljiv na toploto.
 • Priporočamo, da ColiPrev dodate izdelkom, ki imajo sobno temperaturo.
 • ColiPrev shranjujte na suhem mestu v originalnem pakiranju pri temperaturi do 25° C.
 • Izogibajte se izpostavljanju izdelka svetlobi ali toploti.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Neporabljen izdelek zavrzite v 3 tednih po odprtju.
 • Izdelka ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, navedenem na ovojnini.