Razstrupljanje

Zakaj svojemu telesu občasno privoščimo počitnice, razbremenimo misli in se po napornih dneh sproščamo, presnovne procese v telesu pa zanemarjamo? Tako se v nas kopičijo škodljivi toksini, ki so velikokrat vzrok za slabo počutje, utrujenost in razdraženost. 

V današnjem času večinoma uživamo predelano in neorgansko pridelano hrano, polno konzervansov, ki je osiromašena s hranili in povzroča poškodbe črevesne sluznice. Posledično smo čez dan bolj utrujeni, brez energije, potrti, s pogostimi glavoboli in neredno prebavo. Vse to so znaki preobremenjenosti organizma, zato je prečiščevanje nujno.
Alga klorela v Algei, poleg ostalih hranil, vsebuje tudi veliko klorofila in neprebavljivo celično steno, ki sta še posebej pomembna pri razstrupljanju in čiščenju krvi. Je zelena enocelična sladkovodna alga, bogata z beljakovinami, vitamini in minerali, zato se ob rednem jemanju Algee počutimo bolje in z več energije. Tako lahko odstranimo oz. nevtraliziramo škodljive snovi iz telesa, okrepimo imunski sistem, izboljšamo obtok krvi in reguliramo hormonsko ravnotežje. Razstrupljanje namreč telesu pomaga izločiti odpadne snovi in ga spet pripraviti na sprejem vitaminov in mineralov, katerih absorpcija je bila zaradi toksinov onemogočena. Velikokrat s prečiščevanjem odpravimo tudi srbečico, astmatična stanja in alergijske izbruhe.

Kako torej očistiti svoje telo?
1. V jedilnik vključite čim več sadja in zelenjave, brezglutenskih žit, semen, oreščkov, kalčkov in kakovostnih olj.
2. Ne izpuščajte obrokov.
3. Popijte vsaj 2 litra tekočine na dan (voda, nesladkani čaji, juhe, smoothiji).
4. Izogibajte se ocvrti in mastni hrani, sladkorjem, predelanim živilom, alkoholu in soli. Tudi v živilih živalskega izvora je velika koncentracija pesticidov, hormonskih motilcev in antibiotikov, saj živali z uživanjem rastlinske hrane kopičijo strupe v svojem telesu in izločkih, kot je mleko. Posledično prevelika količina nakopičenih toksinov v vašem telesu povzroča nespečnost, saj lahko zmanjšajo količino izločenega melatonina in s tem otežujejo vaš spanec.
5. Poskrbite za zdrava jetra; njihova vloga pri odplakovanju strupov iz telesa je ključna, saj so vodilni organ pri razstrupljanju telesa.

Zavedati pa se moramo, da za temeljito čiščenje telesa potrebujemo trajno spremembo prehranjevalnih in življenjskih navad, saj bomo le tako lahko dolgoročno poskrbeli za svoje zdravje.

Povezani produkti