Imejmo rade svoje telo

Vsako pomlad ženske rade zaženemo vik in krik nad nič krivo tehtnico, saj bi poletje rade pričakale lepe in vsaj z dobrim občutkom v svoji koži, če že ne v popolnem telesu. Recepti za topljenje blazinic se spreminjajo glede na starost:

16-25 let: črtaj sladkarije
25-30 let: črtaj sladkarije + obroke po 18. uri
30-40 let: črtaj sladkarije + obroke po 18. uri + intenzivno telovadi
40-50 let: črtaj sladkarije + obroke po 18. uri + intenzivno telovadi + INTENZIVNO TELOVADI

A glej ga, zlomka, po štiridesetem se moramo precej bolj potruditi, da dosežemo zastavljene cilje. Zakaj? Z leti se naša presnova upočasnjuje in spreminja. Absorpcija hranil iz hrane je slabša, slabša je aktivacija snovi v telesu (npr. vitamina D v ledvicah), spremenijo se koncentracije hormonov. Vse to so normalne, fiziološke spremembe, ki jih prinesejo leta.

Spremenjena in slabša presnova glukoze je kriva za to, da se sladkor iz hrane raje kopiči v maščobe, kot da bi ga celice porabljale za svoje delovanje. Znanstveniki so že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja po naključju ugotovili, da ima krom zelo pomembno vlogo pri uravnavanju metabolizma glukoze. Kot del glukoznega tolerančnega faktorja pomaga inzulinu pri prenašanju glukoze v celice. Kadar je presnova glukoze motena, se le-ta pretvarja v maščobe, v telesu pa nam viški inzulina sporočajo, naj pojemo še kaj sladkega, saj telo »strada«, čeprav smo ravnokar pojedli obilno kosilo.

Tako se kilogrami kopičijo, me pa se borimo s sladkimi skušnjavami, telovadimo in imamo »zelenjavne dneve«, kar na koncu prinese bolj malo rezultatov. V resnici pa so krive motnje v metabolizmu glukoze.

Na pomoč pri presnovi glukoze je prišla Algea Fit. Vsebuje stisnjeno in posušeno mikroalgo spirulino, ki se je v svojem življenju intenzivno hranila s kromom, zato je ta v njej na voljo v naravni obliki in je dobro biorazpoložljiv. Z dvema tabletkama Algee Fit zadostimo dnevnim potrebam telesa po kromu.

Želimo vam, da bi se dobro počutile v svojem telesu in sproščene pričakale pomlad!

Povezani produkti