Imejmo rade svoje telo

Vsako pomlad ženske rade zaženemo vik in krik nad nič krivo tehtnico, saj bi poletje rade pričakale lepe in vsaj z dobrim občutkom v svoji koži, če že ne v popolnem telesu. Ne glede na to, da smo vseh oblik, velikosti in karakterjev. Vitke ali bolj polne – vse se bomo bolje počutile v svoji koži, če bomo zdrave in fit.

Po štiridesetem se moramo precej bolj potruditi, da dosežemo zastavljene cilje. Zakaj?

Z leti se naša presnova upočasnjuje in spreminja. Absorpcija hranil iz hrane je slabša, slabša je aktivacija snovi v telesu (npr. vitamina D v ledvicah), spremenijo se koncentracije hormonov. Vse to so normalne, fiziološke spremembe, ki jih prinesejo leta.

 Kljub obilnemu kosilu, moram nujno pojesti nekaj sladkega, šele takrat sem srečna

Spremenjena in slabša presnova glukoze je kriva za to, da se sladkor iz hrane raje kopiči v maščobe, kot da bi ga celice porabljale za svoje delovanje. Znanstveniki so že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja po naključju ugotovili, da ima krom zelo pomembno vlogo pri uravnavanju metabolizma glukoze. Kot del glukoznega tolerančnega faktorja pomaga inzulinu pri prenašanju glukoze v celice.

Kadar je presnova glukoze motena, se le-ta pretvarja v maščobe, v telesu pa nam viški inzulina sporočajo, naj pojemo še kaj sladkega, saj telo »strada«, čeprav smo ravnokar pojedli obilno kosilo.

Tako se kilogrami kopičijo, me pa se borimo s sladkimi skušnjavami, telovadimo in imamo »zelenjavne dneve«, kar na koncu prinese bolj malo rezultatov. V resnici pa so krive motnje v metabolizmu glukoze.

Na pomoč, imamo kakšno rešitev?

Na pomoč pri presnovi glukoze je prišla Algea Fit. Vsebuje stisnjeno in posušeno organsko mikroalgo spirulino, ki je tekom svoje rasti intenzivno skladiščila krom, tako je ta na voljo v naravni obliki in je dobro biorazpoložljiv. Z dvema tabletama Algea Fit zadostimo dnevnim potrebam  po kromu.

Želimo vam, da bi se dobro počutile v svojem telesu!

Povezani produkti