Jesen, čas prehladov in grip

Se tudi vam dogaja, da vas v jesenskem oziroma zimskem času zdravje kar nekako »zapusti«? Prehlad za prehladom, smrkav nos, slabo počutje in druge nadloge. Kako torej nekaterim ljudem uspe hladni del leta preživeti brez teh nadlog? Skrivnost se skriva v ohranjanju kondicije imunskega sistema našega telesa.

 

Imunski sistem vsak dan skrbi za nas

Imunski sistem je eden najbolj čudovitih izumov narave. Je stalno na preži in se odzove že ob prvih znakih vdora škodljivih organizmov. Toda, da si pridobimo in ohranjamo učinkovit imunski sistem, je treba paziti nanj od najbolj ranih začetkov življenja in vsak dan posebej. Večinoma gre za enostavne nasvete – od uravnotežene prehrane do kakovostnega spanja, telesne aktivnosti in umirjenega tempa življenja. Ampak, ali to danes lahko dosežemo?

Strokovnjaki potrjujejo, da je današnji, stresen način življenja tesno povezan s porastom določenih bolezni. Vzroke lahko iščemo v neredni prehrani in v večjih količinah sladkarij in maščob. Poleg tega pa sodobna sadje in zelenjava vsebujeta tudi do 40 odstotkov manj vitaminov in mineralov kot pred 50 leti. Vsi ti dejavniki vplivajo na naš imunski sistem in ga slabijo.

Imunski sistem deluje neprestano - vsak trenutek, vsak dan, celo leto in vse življenje. Ravno zdaj preverja, ali se je že srečal z bakterijami, ki so v tej reviji. Če bo med njimi kakšna nova in nevarna, bo proti njej izdelal protitelesa in vas ubranil pred njo. Vsi ti napori potekajo brez naše vednosti, a so izredno pomembni. Imunski sistem je naše zdravje. Tako kot on skrbi za nas vse leto, moramo tudi mi skrbeti zanj.

Okužbe so obremenitve, ki najbolj preizkusijo kondicijo imunskega sistema

Okužba zahteva aktivacijo imunskega sistema, ki pomeni nastanek milijonov novih imunskih celic, za kar so potrebne zadostne zaloge hranil, zlasti beljakovin, vitaminov in mineralov. Ljudje, ki imajo izčrpane zaloge vitaminov in mineralov, ne morejo uspešno premagati okužbe in bolezen »se vleče«. Zavedati se moramo, da na delovanje imunskega sistema negativno vplivajo številni dejavniki. Sem spadajo kroničen stres, hitra in neuravnotežena prehrana, preveč športa, alkohol, nikotin, starost in seveda tudi nekatera zdravila, kot so imunosupresanti ali antibiotiki. V boju proti okužbam je telo dobro podpreti z izbranimi prehranskimi dopolnili.

Vitamini, minerali in žive kulture mlečnokislinskih bakterij v tabletah Bion® 3, podprejo ugodno sestavo črevesne mikroflore, izboljšajo odzivnost imunskega sistema in pomagajo pri utrujenosti in izčrpanosti.
BION® 3 je učinkovit!

Tablete BION® 3 poleg idealne kombinacije vitaminov in mineralov vsebujejo tudi tri žive kulture mlečnokislinskih bakterij, ki izboljšajo mikrobno ravnovesje v prebavilih. To je pomembno za pravilno delovanje imunskega sistema, saj je zdrava črevesna mikroflora eden od stebrov imunskega sistema in trdnega zdravja. Žive kulture mlečnokislinskih bakterij, vitamini in minerali v tabletah BION® 3 delujejo skupaj tako, da se njihovi posamezni učinki na organizem še dodatno okrepijo.