Kje je manjkajoči košček sestavljanke?

Vsi kdaj pomislimo na brezskrbne dni v mladosti, ko smo imeli na voljo neomejeno časa za igro, šport, prijatelje. A življenje odraslega s seboj prinaša nove in čedalje zahtevnejše odgovornosti: za partnersko zvezo, družino, podjetje… V viharju sestankov, potovanj in iskanja rešitev prepogosto pozabljamo na odgovornost do samega sebe.

Premalo gibanja, neredna in nezdrava prehrana, stres so del našega vsakdanjika. Tudi kilometri se nabirajo in z njimi raste trebušček, saj se metabolizem z leti upočasnjuje in vse več neporabljene energije kopiči v maščobne blazinice. Te se najraje nabirajo v trebušni votlini okoli notranjih organov, kar povečuje tveganje za razvoj debelosti, diabetesa tipa II, povišanega krvnega tlaka in srčno-žilnih bolezni.

Manjkajoči košček v sestavljanki zdravja je mikroelement krom: sodeluje pri presnovi makrohranil in prispeva k vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi. Skupaj z inzulinom preko GTF (glukozni tolerančni faktor) pospeši prehod sladkorja v celice, zato ga manj potuje v jetra, kjer bi se spreminjal v glikogen in trigliceride, ki bi se nato kopičili v zalogah maščevja. Z energijo preskrbljene celice možganom sporočajo, da nismo lačni, zato ne posegamo po sladkih vmesnih obrokih.

Da bi svojemu telesu vsak dan zagotovili zadostne količine kroma vam svetujemo Algeo Fit: mikroalgo spirulino, ki je naravno bogata s kromom. Že z 1-2 tabletkama posušene in stisnjene alge dnevno bomo opazili spremembe: zmanjšala se bo pogostost napadov volčje lakote, energija, ki jo bomo zaužili s hrano, pa se bo bolj učinkovito uporabila.

Povezani produkti