Dominor

prehransko dopolnilo

Dominor

Naravna podpora pri psihični preobremenjenosti in izgorelosti
stres, izgorelost, mobing
18,72  €
16,85  €

Na zalogi

Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite 080 64 37

Dostava v roku 3-5 dni preko kurirske službe

Dominor je naraven in patentiran proizvod, ki se v svetu trži pod imenom Lactium®. Glavna sestavina je beljakovina kazein, ki je pridobljena iz mleka. V tej beljakovini je vpet neaktivni peptid, ki se aktivira z encimom tripsin. Nastane mlečni hidrolizat z bioaktivnim dekapeptidom, ki ima znano zaporedje aminokislin ter tridimenzionalno strukturo. Zaradi te strukture lahko molekula prehaja skozi vse biološke membrane do mesta delovanja.

Lactium® je leta 2004 na Health Ingredients Europe (HIE) dobil nagrado za najbolj inovativno sestavino med prehranskimi dopolnili.

Proizvod je rezultat dolgoletnih (več kot 12 let) raziskav znanstvenikov iz Univerze v Franciji. Vodilo raziskovanja je izhajalo iz opazovanja novorojenčkov po dojenju. Spremljali so njihovo umirjenost in zadovoljstvo ter ugotavljali, ali to izvira zgolj iz dejstva da so siti, ali so v mleku tudi farmakološke aktivne molekule, ki varujejo dojenčka pred anksioznostjo. Ugotovili so, da je edini encim v gastrointestinalnem sistemu novorojenca  tripsin, ki hidrolizira mlečno beljakovino. V odrasli dobi je aktivnost tega encima manjša oziroma ga je bistveno manj.

Hidrolizatu mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom je dodan biotin. Biotin prispeva k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkem delovanju. Dominor je učinkovito prehransko dopolnilo za vse, ki jih v življenju spremljajo stres, nemir, razdraženost, mobing ter vsakodnevna napetost.