Nasveti

 1. Slovar stresnih terminov

  Slovar stresnih terminov
  Slovar stresnih terminov
  Preberi več »
 2. Nega kože po poletju

  Nega kože po poletju
  Visoke temperature, izpostavljanje sončnim žarkom, slana voda in dehidracija so dejavniki, ki kožo izsušijo, zato vrhnja plast postane debelejša, trda in neelastična. To velja tako za kožo obraza kot za kožo telesa. Zavedati se moramo, da je za primerno nego v prihajajočih hladnejših jesenskih dneh ključno globinsko vlaženje, saj ji bomo le tako vrnili voljnost in zaščitno funkcijo.
  Preberi več »
 3. Dehidracija – kako jo preprečiti?

  Dehidracija – kako jo preprečiti?
  Poletje je čas, ko temperature naraščajo, zato več časa preživimo na prostem in se predajamo sončnim žarkom. Posledično se poveča količina izhlapevanja vode skozi kožo, zmanjša pa se njeno izločanje s sečem, kar vodi v dehidracijo, ki v največjem številu prizadene starejše in otroke. Kaj torej storiti, da se ji izognete?
  Preberi več »
 4. 8 obrazov stresa

  8 obrazov stresa
  Znaki stresa se na človeški organizem kažejo v številnih bolezenskih težavah, stanjih in hkrati »posnemajo« bolezenske znake številnih drugih bolezni. Vplivajo tako na »fizično« telo, misli, občutke kot na vedenje. Pogosto se zgodi, da niti sami ne prepoznamo učinkov stresa na sebi in v sebi! Ali prepoznate katere od naštetih znakov?
  Preberi več »
 5. Voda – je res dovolj?

  Voda – je res dovolj?
  Poletje je čas, ko temperature naraščajo, zato več časa preživimo na prostem in se predajamo sončnim žarkom. Posledično se poveča količina izhlapevanja vode skozi kožo, zmanjša pa se njeno izločanje s sečem, kar vodi v dehidracijo, ki v največjem številu prizadene starejše in otroke. Otroci (še posebej dojenčki), lahko dehidrirajo že zaradi prebavnih težav (driske, krči) ali vročinskih stanj ob okužbah. Pri starostnikih pa je težava izguba teka oziroma občutka za žejo. Prav zaradi tega je zadosten vnos vode v poletnih mesecih tako pomemben.
  Preberi več »
 6. Za hladno glavo med izpiti

  Za hladno glavo med izpiti
  Začenja se izpitno obdobje, ki načne živce še tako mirnega študenta. Kljub mrzličnemu učenju doživimo dobro poznan »black out«. Kako se umiriti, zbrati svoje misli in zablesteti na izpitih?
  Preberi več »
 7. Samo brez panike

  Samo brez panike
  Veseli december je čas mnogih izzivov in projektov, tako poklicnih kot tudi osebnih. Kadar pa je le-teh preveč, nas začne pestiti napetost, obremenjenost in nemir. Si znate pomagati?
  Preberi več »
 8. Stran s stresom

  Stran s stresom
  Sodoben način življenja nas neprestano sooča s hitrimi spremembami, številnimi zahtevami in obremenitvami.
  Preberi več »
 9. Zdravo črevesje za brezskrbne počitnice

  Zdravo črevesje za brezskrbne počitnice
  Napočil je tisti del leta, v katerem si spočijemo od hitrega vsakdanjega tempa življenja in se prepustimo sončnim žarkom ter morskim valovom.
  Preberi več »
 10. Je vaša koža pripravljena na poletje?

  Je vaša koža pripravljena na poletje?
  Poletje je čas kratkih kril, razgaljenih ramen, sandal in seveda kopalk. Kaj storiti, da bomo svojo odkrito kožo pokazali v najboljši luči?
  Preberi več »
Posts loader