Monthly Archives: November 2020

 1. Slovar stresnih terminov

  Slovar stresnih terminov
  Slovar stresnih terminov
  Preberi več »
 2. Nega kože po poletju

  Nega kože po poletju
  Visoke temperature, izpostavljanje sončnim žarkom, slana voda in dehidracija so dejavniki, ki kožo izsušijo, zato vrhnja plast postane debelejša, trda in neelastična. To velja tako za kožo obraza kot za kožo telesa. Zavedati se moramo, da je za primerno nego v prihajajočih hladnejših jesenskih dneh ključno globinsko vlaženje, saj ji bomo le tako vrnili voljnost in zaščitno funkcijo.
  Preberi več »
 3. Dehidracija – kako jo preprečiti?

  Dehidracija – kako jo preprečiti?
  Poletje je čas, ko temperature naraščajo, zato več časa preživimo na prostem in se predajamo sončnim žarkom. Posledično se poveča količina izhlapevanja vode skozi kožo, zmanjša pa se njeno izločanje s sečem, kar vodi v dehidracijo, ki v največjem številu prizadene starejše in otroke. Kaj torej storiti, da se ji izognete?
  Preberi več »
 4. 8 obrazov stresa

  8 obrazov stresa
  Znaki stresa se na človeški organizem kažejo v številnih bolezenskih težavah, stanjih in hkrati »posnemajo« bolezenske znake številnih drugih bolezni. Vplivajo tako na »fizično« telo, misli, občutke kot na vedenje. Pogosto se zgodi, da niti sami ne prepoznamo učinkov stresa na sebi in v sebi! Ali prepoznate katere od naštetih znakov?
  Preberi več »