Je vaša koža pripravljena na poletje?

Poletje je čas kratkih kril, razgaljenih ramen, sandal in seveda kopalk. Kaj storiti, da bomo svojo odkrito kožo pokazali v najboljši luči?

Poletne temperature ne dopuščajo skrivanja kože za tkanino, zato moramo v tem času še posebej poskrbeti za zdrav in lep videz svoje kože. Pot do lepe kože sploh ni tako težavna, kot se zdi na prvi pogled. Vse, kar potrebujete, je le kanček potrpežljivost, saj se spremembe ne zgodijo čez noč.

5 korakov do lepše kože:

  1. Pitje vode nadomešča izgubljeno vodo, ki izhlapi s površine kože. Dnevne potrebe po vodi se med ljudmi razlikujejo glede na njihovo starost, telesno maso, aktivnost in zdravstveno stanje. Kljub temu ne boste zgrešili, če boste poskusili popiti 1,5 do 2 litra vode na dan. Ne pozabite, da v primeru obilnejšega potenja ali driske ne pozabite dodajati tudi ustreznih elektrolitov v obliki rehidracijskih soli (več o tem si lahko preberete na: https://www.carso.si/vsi-izdelki/o-r-s-sumece-tablete ).
  2. Zdravo prehranjevanje blaži izbruhe nepravilnosti na koži in znake celulita. Posegajte po svežih, nepredelanih živilih ter se izogibajte prekomernemu vnosu sladkorja, soli in alkohola. Pretirano uživanje sladkorja vodi k manj prožni koži, medtem ko presežek soli povzroči zastajanje vode v telesu. Prekomerno pitje alkohola kožo dehidrira, hkrati pa večina alkoholnih pijač vsebuje veliko sladkorja in kalorij.
  3. Ukvarjanje s športom bo poskrbelo za boljšo prekrvavitev telesa, med drugim tudi kože. Telesna aktivnost bo blagodejno vplivala predvsem na znake pomarančaste kože oziroma celulita. Če gibanja niste vajeni, bo za začetek zadoščala že uporaba stopnic namesto dvigala, hoja oziroma kolesarjenje do službe in večerni sprehod.
  4. Zaščita kože pred soncem je izrednega pomena za vašo kožo. Prekomerno izpostavljanje soncu lahko vodi v hitrejše staranje kože, pojav pigmentnih madežev in znamenj ter poveča verjetnost za rakave spremembe na koži. Izogibajte se gibanju na soncu med 11. in 16. uro, saj je takrat sončno sevanje najmočnejše. Uporabljajte zaščitna sredstva s faktorjem, ki najbolj ustreza vaši polti.
  5. Silicea Direct Redberry bo oskrbela kožo, lase in nohte s snovmi, ki so potrebne za kakovostno obnovo teh tkiv. Silicea Direct Redberry vsebuje silicij v obliki silicijeve kisline, ki je gradbeni element kolagena. Kolagen je beljakovina, ki gradi kožo in ostalo vezivno tkivo ter skrbi za njihovo čvrstost. Znaki pomanjkanja silicija se posledično lahko kažejo kot krhki, razcepljeni lasje, lomljivi nohti, težave z dlesnimi in celulit.

Učinkovitost silicijeve kisline je bila preizkušena v raziskavi, ki so jo izvedli na Univerzitetni kliniki v Hamburgu. Znanstveniki so izmerili kar 13% povečanje debeline las pri ženskah s tankimi lasmi. Zdravniki, ki so sodelovali v študiji kot ocenjevalci, so vidno povečanje volumna las ocenili na 50%, prav tako pa so bile navdušene tudi udeleženke, ki so svoje lase opisale kot debelejše in bolj sijoče.

Silicea Direct Redberry ima, poleg silicijeve kisline, dodana še biotin in selen. Biotin je vitamin, ki pripomore k ohranjanju zdravih las in kože. Na drugi strani je selen mineral, ki prispeva k ohranjanju zdrave kože in nohtov.

Za doseganje vidnih rezultatov je potrebno uživanje ene vrečice dnevno. Gel lahko zaužijete kar neposredno ali pa ga vmešate v kozarec vode. Lepšo teksturo kože boste opazili že po enem mesecu jemanja, saj traja približno toliko tudi cikel obnove kože. Rast las in nohtov je počasnejša, zato pričakujte kvalitetnejše lase in nohte po približno treh mesecih uživanja Silicea Direct Redberry.

Poskrbite zase in zasijte to poletje v svoji najlepši podobi.