Nastopil je čas spomladanskega čiščenja!

Končno smo dočakali pomlad in nastopil je čas spomladanskega čiščenja! Ne bomo vam dajali nasvetov, kako najbolje očistiti nesnago doma, pač pa se bomo posvetili pomembnejšemu čiščenju – čiščenju našega telesa.

Tradicionalna kitajska medicina obravnava dva glavna razstrupljevalna organa: jetra in žolčnik. Pripadata elementu lesu, kamor spadajo tudi pomlad, zelena barva, oči in jeza. Ste se že kdaj zalotili, da ste v jezi rekli, da vam gre nekaj »na jetra«?

Prav razdražljivost in kronična utrujenost sta lahko znaka slabo delujočih jeter. Z diagnostičnimi metodami, ki jih uporablja zahodna medicina lahko ugotovimo bolezni jeter (zamaščenost, hepatitis…) šele takrat, ko so te že napredovale. Kitajska medicina in ajurveda ugotavljata težave v njihovem delovanju mnogo prej, preden nastopi resna bolezen.

Da bi jih preprečili je dobo, da se vsako pomlad razstrupimo in tako očistimo svoje telo toksinov, ki jih jetra in drugi izločalni organi tekom zime niso mogli izločiti. Obilica zelenja nas kar sama vabi, da si jo natrgamo na krožnik. Samo pomislite na regrat in čemaž, dobrodošla pa bo tudi katerakoli druga oblika zelene zelenjave, alge, pa tudi sveže pripravljeni zelenjavno sadni sokovi.
Naj pomladni veter odpihne leseno jezo, saj za pomladjo vselej pride vroče ognjeno poletje, polno veselja.

Algea Fit - Naravna podpora pri vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi