Nega kože po poletju
Visoke temperature, izpostavljanje sončnim žarkom, slana voda in dehidracija so dejavniki, ki kožo izsušijo, zato vrhnja plast postane debelejša, trda in neelastična. To velja tako za kožo obraza kot za kožo telesa. Zavedati se moramo, da je za primerno nego v prihajajočih hladnejših jesenskih dneh ključno globinsko vlaženje, saj ji bomo le tako vrnili voljnost in zaščitno funkcijo.

Občutljiva, razdražena in izsušena koža se kmalu začne luščiti, kar povzroči, da se izvodila žlez lojnic zamašijo in nastanejo vnetni procesi. Za pravilno oskrbo kože in preprečitev vnetja ji dvakrat na mesec privoščite piling, tj. luščenje povrhnjih plasti odmrlih celic. Nežen piling ne bo škodil vašemu na novo pridobljenemu tenu, koža pa bo spet zadihala in bo pripravljena na sprejem hranilnih snovi.         
Za lep in zdrav videz negovane kože je zagotovo zelo pomembna tudi pravilna prehrana, ki vsebuje vsa potrebna hranila, vitamine, minerale in encime. Priporočljivo je uživanje breskev, črnega ribeza, grozdja, malin, brokolija, korenja in maščob, kot so npr. olivno, ribje ter laneno olje. V sodobnem načinu življenja pa nam časa za redne in zdrave obroke velikokrat primanjkuje, zato je še posebno v stresnih obdobjih koristno jemanje prehranskih dopolnil, ki pripomorejo k ohranjanju zdrave kože in sijočih las. Silicea direkt z biotinom in selenom z gozdnimi sadeži je zagotovo prava izbira, saj vsebuje tudi silicij, ki je za telo nujno potreben, ker preprečuje nastanek:

- razcepljenih las - silicij kot pomemben gradnik mehkih tkiv pomembno vpliva na zdravje las, jim daje moč, bujnost ter sijaj,
- krhkih in lomljivih nohtov,
- nagubane kože - ker gel nase veže vodo, bo koža bolje hidrirana in bolj napeta. Celice pridobijo večjo sposobnost absorpcije ostalih hranil. Koža izgleda čvrstejša, bolj gladka in mlajša.
- celulita - šibka mehka tkiva se vizualno kažejo v obliki celulita, na splošno pa tovrstna problematika pomeni tudi šibka vezivna tkiva ter pojav varikoznih ven,
- težav z dlesni in okužb.

Za ohranitev mladostnega in sijočega videza pa je pomembno tudi dobro počutje in pozitiven odnos do življenja. Skrb, jeza, žalost in napetost na obrazu rišejo globoke gube in na človeka negativno vplivajo. Zato poskrbite za svoje zdravje in bodite srečni. Zavedajte se namreč, da lepota prihaja od znotraj.