Silicij - mineral zdravja, lepote in vitalnosti

V človeškem organizmu je v povprečju od 5 do 7 gramov silicija, ki se nahaja v organski obliki. Ta vir se z leti zmanjšuje, kar posledično povečuje verjetnost za pojav različnih bolezenskih in lepotnih stanj, povezanih s staranjem. Če morda minerala vitalnosti primanjkuje tudi vam, prepoznajte simptome njegovega pomanjkanja in z vnosom organskega silicija zasijte v spomladanskih dneh!

Sodobna prehrana – kruh, rafiniran sladkor, neekološko pridelano sadje in zelenjava brez olupka – vsebuje nedvomno malo silicija. Raziskave so pomanjkanja silicija pri številnih bolezenskih stanjih. Silicij je mineral, ki poskrbi za prožnost tkiv, kože, zgladi gube, pomaga pri odpravljanju celulita, alergij in zelo blagodejno vpliva na dihala. Široka uporaba silicija izhaja iz njegovega antioksidativnega delovanja, zato je povečan vnos priporočljiv tudi v dneh, ko pride do padca imunskega sistema.

V telesu je silicij vezan na aminokislino. Silicij ustvarja frekvenco, ki pomaga ponovno vzpostaviti električni potencial celice ter okrepi celično integriteto. Če naše intelektualne in intuitivne zmogljivosti pešajo, lahko to pripišemo pomanjkanju silicija.

Študije so pokazala, da silicij pripomore pri nastajanju kolagena – proteina, ki je ključnega pomena za oblikovanje zdravih kosti, hrustanca, kože, las in nohtov. Silicijeve spojine težijo k tvorbi velikih kompleksov. To otežuje proces absorpcije, zato je potrebno vnašati silicij v koloidni obliki, ki ima ravno pravo velikost delcev, ki jih telo lahko uporabi. Koloidna oblika silicijevega gela omogoča dobro absorpcijo, zato Silicea čisti mineralni silicijev gel izkazuje dobro sistemsko uporabo. Celicam omogoča boljšo preskrbljenost z vodo, s tem pa lažjo izmenjavo hranilnih snovi in boljši potek celične presnove. Rezultat je napeta in sveža koža. Ker pomanjkanje silicija po 40. letu povzroča suho kožo in nastanek gub je organski silicij izjemno orožje in idealna rešitev za strije in vse težave povezane s pomanjkanjem elastičnosti kože.