Stran s stresom

Psihična preobremenjenost, napetost, živčnost, razdražljivost, tesnoba, nemir, izčrpanost in padec koncentracije. Znate ponovno poiskati svoj notranji mir?

1. Gibajte se. Telesna aktivnost bo dvignila raven endorfinov – snovi, ki povzročajo občutek sreče. Prav tako bo gibanje poskrbelo za bolj zdravo srce, žilje, kosti in možgane. Zadošča že polurni sprehod dnevno, najbolj pa vas bo umirilo izvajanje joge.

2. Jejte zdravo. Poskrbite, da bodo vaši obroki polni sadja in zelenjave, izogibajte pa se sladkarijam in predelanim živilom. Prav tako popijte zadosti vode oziroma nesladkanega čaja. In ne pozabite na zajtrk!

3. Naspite se. Med spanjem se boste sprostili in napolnili z energijo za nove izzive. V povprečju potrebuje odrasel človek 7 do 8 ur spanja na noč. Hitrejše in lažje uspavanje boste dosegli prek rutine: v posteljo se odpravite vsak dan ob približno istem času. Tik pred spanjem se izogibajte uporabi telefona, računalnika in drugih elektronskih naprav.

4. Ukvarjajte se s hobiji. Pa naj si bo slikanje, petje, kvačkanje ali zbiranje prtičkov.

5. Družite se. Pojdite med ljudi, ki jih imate radi in vas nasmejijo. Zaupajte svoje težave bližnji osebi – lažje vam bo.

6. Vzemite Dominor. Dominor vsebuje hidrolizat mlečne beljakovine in je povsem naravnega izvora. Pomaga vam, da se umirite in ohranite koncentracijo ter bistre misli. Ne povzroča zaspanosti, odtujenosti ali odvisnosti. Njegov pozitivni učinek boste lahko zaznali že po petih dneh uporabe.