Vaš doživljenjski sopotnik - herpes virus

Najpogostejša virusna okužba je okužba z virusi Herpes simplex tip 1 ali oralni tip. Z njim je okuženih kar 90% vseh ljudi, najverjetneje tudi vi, vendar le pri 20% okuženih pride do pojava herpesa na ustnici.  Tovrstni virus  najpogosteje povzroči nastanek kožnih mehurčkov okoli ust. Prenaša se z neposrednim stikom okužene telesne tekočine ali izločka, z zdravo sluznico oziroma kožo. Od tu se z limfno tekočino in krvjo prenese po telesu in po živčnih celicah pride v živčne ganglije, ki prenaša občutke iz obraza (trigeminalni ganglij). Tu virus najde svoj novi dom in ostane v našem organizmu doživljenjsko. Imunski sistem premaga le akutno bolezen, ki se pokaže na sluznici oziroma koži, virusi, ki pa so nastanjeni v živčnih ganglijih ostanejo v telesu in se ponovno aktivirajo ob padcu imunskega sistema, na primer zaradi stresa, vročine, pomanjkanja spanca, menstruacije…

Po okužbi se bolezen začne z značilnim srbenjem, pekočim občutkom in bolečino na ustnicah, ki napovedujejo izbruh herpesa na ustnici. Čez nekaj ur ali dni se pojavi značilen mehurček oziroma skupina le teh, ki so zelo kužni, zato je potrebna dobra higiena in izogibanje telesnim stikom. Mehurčki kmalu počijo in se v nekaj dneh spremenijo v kraste, ki odpadejo.  Bolezen izzveni v 5 do 10 dneh. Spremembe se pokažejo vedno na istem mestu, kjer je bila prvotna okužba.

Pomemben dejavnik pri zdravljenju herpesa je sistematično izsuševanje mehurčkov in tako preprečevanje širjenja kužnega izločka. sikapur® med gel proti herpesu vsebuje gel silicijeve kisline, ki ima izredno sposobnost vezave vlage, zato prispeva k sistematskemu izsuševanju mehurčkov ter tako hitrejšemu celjenju prizadetega predela. sikapur® med gel proti herpesu blagodejno vpliva tudi na spremljevalne simptome herpetične okužbe kot sta pekočina in srbečica.

Otrokom in odraslim svetujemo nanos sikapur® med gela proti herpesu na prizadeto področje kože oziroma sluznice do 5-krat dnevno  od prvih opozorilnih znakov pojava herpesa pa vse dokler se mehurčki popolnima ne zacelijo.

Več o izdelku si lahko preberete na:  http://carso.si/sikapur-med-gel-proti-hepresu.html