Z Algeo učinkovito nad slabokrvnost
Kaj je anemija?

Anemija je bolezen, s katero se je marsikdo izmed nas v svojem življenju že srečal.

Laično je anemija slabokrvnost, kar pomeni zmanjšano sposobnost krvi za prenos kisika. Bledica, slabost, utrujenost, težka sapa pri naporih in hitro utripanje srca so le nekateri izmed simptomov te bolezni.

Poleg teh anemijo pogosto spremljajo glavobol, zaprtje, razdražljivost ter izguba teka. Ločimo več vrst anemij, med katerimi so v današnjem času najpogostejše t.i. hipokromne anemije, ki nastajajo zaradi pomanjkanja železa. Tovrstne anemije lahko nastanejo zaradi povečanih izgub železa ali zmanjšanega privzema iz črevesja. Ta vrsta anemij najpogosteje prizadene ženske v rodni dobi zaradi izgube krvi ob mesečnih krvavitvah ter nosečnice in pubertetnike, zaradi povečanih potreb organizma po železu. Železo se nahaja v živalski in rastlinski hrani, vendar je oblika v kateri se železo nahaja v obeh virih različno. Živalska hrana vsebuje železo v obliki hema, ki omogoča zelo dobro absorpcijo. Hrana rastlinskega izvora sicer vsebuje precej železa, vendar absorpcijo le tega močno zmanjšajo prisotni fitati in polifenoli. To nam pojasnjuje povečano pogostnost anemij pri vegetarijancih in veganih. Megaloblastna anemija je posledica motene sinteze DNA.

Najpogostejša vzroka za pojav take anemije sta pomanjkanje vitamina B12 in folata. Posledica je upočasnjena delitev in povečan volumen krvnih celic. Če pride do pomanjkanja vitamina B12 (perniciozna anemija) , je sinteza DNA motena, posledica pa so nenormalne celice, imenovane megaloblasti. Vzroki pomanjkanja vitamina B12 je lahko motnja v izločanju želodčne kisline. Parietalne celice želodca izločajo intrinzični faktor (IF), ki omogoča absorpcijo vitamina B12 v tankem črevesju. Do deficita vitamina B12 pogosto prihaja pri zmanjšanem vnosu le tega s hrano, kar je problem veganske, vegetarijanske in presne prehrane. Ker je vzrokov, zaradi katerih lahko pride do anemije veliko, je priporočljivo jemanje pripravkov ki vsebujejo vse tri ključne sestavine: železo, vitamin B12 ter folno kislino. Vse snovi delujejo sinergistično, kar pomeni, da podpirajo medsebojno delovanje in ga celo povečujejo.

Za vegetarijance, vegane in presnojedce, ki so še posebej podvrženi pomanjkanju železa in vitamina B12, je Algea idealna rešitev. Čista Chlorella pyrenoidosa je ena izmed redkih ne-živalskih virov, ki vsebuje pravo, biološko razpoložljivo obliko vitamina B12 . Algea s svojo naravno pestrostjo v organizmu deluje kot uigran orkester, kjer se sestavine dopolnjujejo.

Tako askorbinska kislina (vitamin C) dodatno povečuje absorpcijo železa, vitamin B12 pa skrbi za regeneracijo folne kisline v telesu. Celična stena Chlorelle je obdelana s posebnim tehnološkim postopkom, s katerim le ta postane bolj prepustna. S tem je povečana dostopnost vseh hranilnih snovi, hkrati pa ima alga zato pomembno vlogo pri zastrupljanju organizma. Nase namreč veže težke kovine, pesticide in druge toksine, zato je učinkovito sredstvo za čiščenje krvi. Najbrž vam je poznano, da preparati železa obremenjujejo vašo prebavo in pogosto povzročajo zaprtje. Ob jemanju Algee tovrstnih težav ne boste imeli, saj celična stena spodbuja peristaltiko, deluje karminativno in izboljšuje prebavo, zato je učinkovito prehransko dopolnilo za vse ljudi s kroničnim zaprtjem. Chlorella vsebuje več klorofila kot katerakoli druga rastlina. Klorofil je protoporfirin. Ker je po svoji sestavi podoben krvnemu pigmentu hemu, je učinkovito sredstvo pri preprečevanju anemij, saj spodbuja nastanek eritrocitov. Sinergija narave v

Algei pripomore k ohranjanju vašega zdravja in je prava izbira pri ljudeh, ki se spopadajo s pomanjkanjem železa in vitamina B12.

ALGEA SESTAVA  

 

V 100g

V 1tableti (250mg)

V 9. tabletah

RDA

% RDA

Železo

 

162 mg

 0,405 mg

3,645 mg

18 mg

20 %

Folna kislina (vitamin B9 )

1,3 mg

3,25 µg

29,25 µg

400 µg

7,3 %

Vitamin B12

 

126 µg

0,315 µg

2,835 µg

15 µg

18,9 %