Z močjo Silicee Direkt do bujnejših las in lepše samopodobe

Silicij je drugi najpomembnejši element na Zemlji. Gre za element, potreben za zdravje las, kože, nohtov in kosti. Ker je silicij nujno potreben element v našem organizmu, vendar ga samo ne more proizvajati, ga je potrebno vnašati v telo. Večina ljudi s hrano ne zaužije ustrezne količine silicija, saj njihova prehrana vsebuje preveč mesa ter premalo žit.  Ker se z leti sposobnost telesa za skladiščenje silicija zmanjšuje, je potrebno skrbeti za zadosten vnos le tega s hrano.

VLOGA SILICIJA V TELESU

V našem telesu se nahaja od 10.000 do 14.000 mg silicija, pri tem 1ppm v krvi, 2-10ppm v mehkih tkivih ter več kot 100ppm v kosteh .

Silicij je gradbeni element kolagena in elastana. Kolagen je beljakovina vezivnega tkiva in je najbolj zastopana beljakovina v telesu. Koži in vezivnim tkivom daje prožnost. To je izrednega pomena pri nagnjenju h krčnim žilam, zvinom in nategom tetiv ter celulitu. Elastan in kolagen sta tudi pomembna gradnika kosti. Ker se po 20. letu sposobnost telesa za skladiščenje silicija zmanjšuje, se s starostjo zmanjšuje tudi sposobnost telesa za sintezo kolagena in elastana. To ima za posledico osteoporozo in pogoste zlome. Silicij ima pomembno vlogo pri transportu kalcija.

Dnevno izgubimo okrog 60mg silicija, priporočen dnevni vnos pa je 400mg.

SELEN IN BIOTIN

Poleg silicija na k ohranjanju zdravih las, nohtov in kože vplivata tudi biotin in selen. Biotin je vodotopen vitamin, poznan tudi kot vitamin H. Potreben je za normalno presnovo maščob, aminokislin in je vključen v nekaterih drugih reakcijah, ki potekajo v telesu. Biotin dokazano prispeva k sproščanju energije pri presnovi, prispeva k delovanju živčnega sistema, k presnovi makro-hranil, normalnemu psihološkemu delovanju in prispeva k ohranjanju zdravih las, sluznic ter kože.

 

Za bujnejše, sijoče in zdrave lase se tako priporoča jemanje silicija, selena in biotina. Silicea DIREKT z biotinom in silicijem klinično dokazano izboljša strukturo vaših las. Dokazano debelejši lasje, zdrav izgled in opazno povečan volumen las so rezultati klinične študije s silicijevim gelom. Tudi znanstveniki iz Univerzitetne klinike v Hamburgu so 13% povečanje debeline las opisali kot »visoko opazno izboljšanje«.

Ženske ki so preizkusile koloidni silicijev gel niso mogle skriti zadovoljstva z opaznim rezultatom. Četrtina žensk, ki je bilo udeleženih v klinični raziskavi, je pred tem že preizkusilo različne preparate za bujnejše in sijoče lase, kjer pa se je kar 93% preparatov izkazalo kot neučinkovitih.

Ženske z bujnejšimi lasmi so bolj samozavestne, saj so lasje pokazatelj zdravega načina življenja in samopodobeNegujte zdravje, zadovoljstvo, sebe!