Z močjo silicija do bujnejših las in boljše samopodobe

Ste vedeli, da kar 11 milijonov žensk doživlja stres zaradi tankih las brez moči in sijaja? Številni dragi proizvodi obljubljajo močnejše in voluminozne lase. Do zdravih in močnih las pa lahko pridemo le, če organizmu priskrbimo vse osnovne strukturne elemente za njihovo izgradnjo. Ena najpomembnejših sestavin je prav silicij!

SILICIJ V KOLOIDNI OBLIKI

Vaše kosti potrebujejo silicij, da ostanejo trdne. Ali ste vedeli, da ta element pomaga tudi vašim lasem, koži in nohtom, da izgledajo bolj zdravi!? Silicij je gradbeni element kolagena, ki ni samo pomemben gradnik kosti, temveč tudi las, kože in nohtov. Silicij učinkovito okrepi kolagen in tako ohranja vaše lase močne, čvrste in bujnejše.

Silicija telo ne more samo proizvesti. Žal ga večina ljudi s hrano ne zaužije dovolj, z leti pa se sposobnost telesa za skladiščenje silicija tudi zmanjšuje, zato je potrebno poskrbeti za zadosten vnos. Ker je absorpcija samega silicija slaba, je pomembno, da se ta nahaja v ravno pravšni velikosti koloidnih delcev, razpršenih v vodi. Takšne oblike molekul silicijeve kisline se enostavno absorbirajo ter pridejo v telo.

SELEN IN BIOTIN

Poleg silicija k ohranjanju zdravih las, nohtov in kože vplivata tudi biotin in selen. Biotin je poznan tudi kot vitamin H. Potreben je za normalno presnovo maščob, aminokislin in je vključen v nekaterih drugih reakcijah, ki potekajo v telesu. Biotin dokazano prispeva k sproščanju energije pri presnovi, prispeva k delovanju živčnega sistema, k presnovi makro-hranil, normalnemu psihološkemu delovanju in prispeva k ohranjanju zdravih las, sluznic ter kože.

ŠTUDIJE SILICEE DIRECT: UČINEK ZAGOTOVLJEN

Za bujnejše, sijoče in zdrave lase se priporoča jemanje silicija, selena in biotina. Silicea DIREKT z biotinom in selenom klinično dokazano izboljša strukturo vaših las. Dokazano debelejši lasje, zdrav izgled in opazno povečan volumen las so rezultati klinične študije s silicijevim gelom. Tudi znanstveniki iz Univerzitetne klinike v Hamburgu so 13% povečanje debeline las opisali kot »značilno izboljšanje«.

Ženske, ki so uživale koloidni silicijev gel niso mogle skriti zadovoljstva z opaznim rezultatom. Četrtina žensk, ki je bilo udeleženih v klinični raziskavi, je pred tem že preizkusilo različne preparate za bujnejše in sijoče lase, vendar se je kar 93% preparatov izkazalo za neučinkovite.

Ženske z bujnejšimi lasmi so bolj samozavestne, saj so lasje pokazatelj zdravega načina življenja in samopodobe. Negujte zdravje, zadovoljstvo, sebe!