Za vedno dober občutek v trebuhu

Želodec in črevesje spadata med najpomembnejše organe v človeškem organizmu. Sta sestavni del prebavnega trakta, ki ima cel niz fizioloških funkcij, ki so življenjsko pomembne.

Želodec je mišični organ, odgovoren za encimsko razgradnjo velikih molekul na manjše, ki se nato v tankem črevesju lažje absorbirajo. Kislo okolje želodca (pH med 1 in 3) vzdržuje klorovodikova kislina (HCl), ki se izloča iz posebnih celic v želodcu. Kislina v želodcu deluje baktericidno, aktivira neaktiven encim pepsinogen v aktiven pepsin, ki razgrajuje beljakovine. Poleg kisline, encimov in drugih snovi, pa želodčna sluznica izloča tudi mukus (sluz), ki ščiti želodec pred kislino.

Tanko črevo je del prebavnega trakta, ki je odgovoren za absorpcijo snovi. V dolžino meri okoli 6 do 7 metrov in predstavlja približno dve tretjini celotne dolžine prebavne cevi. Na začetku tankega črevesa se hrana pomeša z žolčem, ki se skozi žolčna izvodila izliva v dvanajstnik in sokom trebušne slinavke. S pomočjo omenjenih izločkov se ogljikovi hidrati in maščobe cepijo na osnovne sestavne dele. Slednje absorbira stena tankega črevesa in potujejo do jeter in zatem prehajajo v sistemski krvni obtok.

Debelo črevo je zadnji del prebavne cevi, ki se konča z danko. Je nadaljevanje tankega črevesa, dolgo približno 1,5 metra. Kislost v debelem črevesu pada v distalni smeri. V debelem črevesu živi več milijard bakterij, ki pripomorejo k dokončnemu razkroju hrane, pri tem pa nastajajo plini, kot so vodik, ogljikov dioksid, vodikov sulfid in metan. Sluznica v debelem črevesu izloča sluz, ki maže iztrebke in jim lajša prehod. Protitelesca v sluzi nas ščitijo pred raznimi bakterijskimi okužbami. Funkcije debelega črevesa so: reabsorbcija vode in nekaterih vitaminov, tvorba iztrebkov iz kaše, ki pride iz tankega črevesa ter zadrževanje blata do izpraznitve.

Če je katera izmed funkcij motena, prebavni sistem ne more več normalno opravljati svojih nalog. Do težav s prebavili lahko pride iz različnih razlogov.

  • Najpogostejši vzrok so patogeni mikroorganizmi in njihovi toksini, ki pridejo v prebavila s hrano in pijačo. To lahko povzroči prebavne težave, kot so bolečine v želodcu, slabost, bruhanje, napenjanje in driska.
  • Zmanjšano izločanje sluzi, ki varuje želodčno sluznico pred delovanjem encimov in solne kisline iz želodčnega soka, povzroči nastanek peptične razjede ali ulkusa. Proti tej težavi se lahko borimo tako, da zaščitimo želodčno sluznico, zmanjšamo kislost oz. izločanje želodčnega soka. Podobne težave se pojavljajo tudi ob prekomernem izločanju želodčne kisline.

Ker so prebavne težave neprijetne, nevarne in zmanjšujejo kakovost življenja, jih je potrebno reševati in preprečiti na čim bolj naraven način.

Uporaba silicijevega gela klinično dokazano pomaga pri akutnih in kroničnih težavah s prebavo. Posebnost silicijevega gela je njegova izredno visoka sposobnost vezave patogenov in njihovih strupov. Silicijev gel za želodec in črevesje na naraven način:

  • nase veže pline, ki jih skozi črevesje izločimo iz telesa ter tako blaži nadležno napenjanje
  • veže patogene in njihove toksine, ter tako zmanjša simptome kroničnih obolenj
  • zaščiti sluznico želodca ter blaži boleč in pekoč občutek v žlički in za prsnico, ki ga povzroča zgaga
  • podpira regeneracijo prebavnega trakta.

Sikapur gel je popolnoma naravnega mineralnega izvora, ne vsebuje dodatkov in je primeren tudi za otroke.

Z naravno močjo do dobrega občutka v trebuhu.