Zdravo črevesje za brezskrbne počitnice

Napočil je tisti del leta, v katerem si spočijemo od hitrega vsakdanjega tempa življenja in se prepustimo sončnim žarkom ter morskim valovom.

Notranji mir, ki ga najdemo v senci borovcev, pa lahko kaj hitro skalijo zdravstvene težave. Ustrezno sestavljena potovalna lekarna bo poskrbela za reševanje nevšečnosti, povezanih z zdravjem. Najpogosteje nas na dopustu pestijo opekline, bolečine in prebavne težave. 

Počitniška prehrana, predvsem lokalna, pogosto rezultira v napenjanju, črvičenju, driski, bruhanju in pa tudi zgagi. Vzrok za te težave se po navadi skriva v virusih, bakterijah in parazitih. Ti se v hrani in vodi namnožijo zaradi pomanjkljive higiene v kombinaciji z visokimi temperaturami. Kako lahko hitro in učinkovito odpravimo prebavne težave, da nam le-te ne bodo pokvarile dopusta?

Silicea® gel za želodec in črevesje je medicinski pripomoček iz čiste, naravne silicijeve kisline, ki ima izredno sposobnost vezave patogenov, njihovih toksinov in plinov. Povzročitelje bolezni veže na povsem fizikalen način in omogoči, da se fiziološko izločijo iz telesa. Istočasno SIlicea® gel za želodec in črevesje zaščiti sluznico želodca in črevesja ter s tem podpre obnovo prizadete sluznice. Priporočamo ga vsem: tako odraslim, kot tudi otrokom in starostnikom. Na voljo je v priročnih posamičnih pakiranjih, ki omogočijo enostavno jemanje in natančno odmerjanje.

Prav tako ne smemo pozabiti, da z drisko izgubimo večje količine vode in življenjsko pomembnih elektrolitov, kar lahko vodi v dehidracijo. Za nadomeščanje izgubljenih elektrolitov in tekočine priporočamo O.R.S. šumeče tablete s prijetnim okusom limone. Njihova sestava je skladna s smernicami in priporočili Svetovne zdravstvene organizacije. O.R.S. je povsem varen in tako namenjen tudi otrokom.

Želimo vam mirne, brezskrbne in zdravja polne poletne počitnice.