KLUB CARSO

Posebne ugodnosti za vse člane kluba

Brezplačna pomoč

080 64 37

Za vsa naročila nad 30€

BREZPLAČNA DOSTAVA

ENOSTAVEN NAKUP

hitro iskanje, poenostavljeni koraki nakupa

O.R.S hidratacijske tablete, prehransko dopolnilo s sladili, 24 tablet

prehransko dopolnilo s sladilom

O.R.S so tablete, ki vsebujejo uravnoteženo formulo glukoze, elektrolitov in esencialnih mineralov, ki se raztopljeni v vodi uporabljajo za nadomeščanje izgubljene vode in elektrolitov ter pomagajo pri vzdrževanju ravnovesja tekočin pri odraslih in otrocih.

Pakiranje: 24 tablet za peroralno raztopino

Redna cena 6,95  € Akcijska cena 5,56  €
Na zalogi

O.R.S. so tablete z okusom limone za pripravo napitka z glukozo in uravnoteženo koncentracijo elektrolitov.

Ker telo tekočino in dragocene minerale izgublja tudi pri močnejšem potenju, je O.R.S. peroralna hidracijska raztopina primerna pijača tudi za rekreativce. Čeprav s pitjem navadne vode pri rekreaciji nadomestimo izgubljeno tekočino v telesu, mu s tem ne zagotovimo vnosa življenjsko pomembnih elektrolitov. S potenjem telo izgublja predvsem natrij, kalij in klor. Med njimi ima posebno vlogo zlasti natrij, saj pripomore k zadrževanju vode v telesu ter k boljši in učinkovitejši hidraciji telesa. V primerih pomanjkanja natrija zaužita voda v nas ne ostane dovolj dolgo, da bi jo lahko telo uporabilo na mestih, kjer jo najbolj potrebuje.

Pomanjkanje vode v telesu vodi do stanja dehidracije, ki se lahko pojavi tudi zaradi pogostega uriniranja, drisk in bruhanja. Klinični znaki dehidracije so podobni znakom alkoholnega mačka: glavobol, zaspanost, občutek oslabelosti in suha usta.

Izdelek je sestavljen v skladu s smernicami in priporočili Svetovne zdravstvene organizacije, ki veljajo za rehidracijske raztopine.

Prijetno blag okus po limoni omogoča uporabo O.R.S. tudi, ko rehidracijskih soli zaradi neprijetnega okusa ne moremo zaužiti, oziroma je okus le teh dražeč in sili na bruhanje.

O.R.S. raztopina je varna, zato jo lahko uživajo otroci in odrasli.

Priročno pakiranje omogoča preprosto odmerjanje tudi na potovanjih (v avtomobilu, letalu). Tableto enostavno raztopimo v vodi.

 

Kako uporabljati O.R.S:
Za pripravo peroralne raztopine, raztopite 2 tableti v 200 ml pitne vode in počakajte, da se tableti popolnoma raztopita (mešajte, če je potrebno).

Odrasli in otroci, stari 6 let ali več: Popijte 200 ml (2 tableti) raztopine vsakokrat, ko je potrebno vzdrževanje nivo telesnih tekočin.

Otroci, mlajši od 6 let:
Popijte 10 ml raztopine na kg telesne mase vsakokrat, ko je potrebno vzdrževanje nivoja telesnih tekočin. Priporočeni odmerek pijte po majhnih požirkih.

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom pred uporabo pri otrocih, mlajših od 2 let.

Pripravljene raztopine ne smete shranjevati več kot 8 ur izven hladilnika, v hladilniku pa jo lahko shranjujete do največ 24 ur.

Odrasli ne smejo zaužiti več kot 24 tablet v 24-ih urah in otroci ne smejo zaužiti več kot 10 tablet v 24-ih urah v skladu z navodili za odmerjanje. Jemanje večjih odmerkov kot je priporočen dnevni vnos je lahko škodljivo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Za več informacij preberite priloženo navodilo za uporabo.

Za preračunavanje količine O.R.S za uporabo pri določenih športih, potovanjih in splošnih hidratacijskih aktivnostih, prenesite aplikacijo O.R.S  z Apple-ove trgovine ali trgovine Google Play in sledite navodilom.

Pripravljen napitek O.R.S. je namenjen nadomeščanju izgubljene tekočine in elektrolitov. Priporočamo ga npr. pri dolgotrajni izpostavljenosti močnemu soncu ali fizičnemu naporu, ko je izgubljena količina tekočine večja od zaužite. Poleg jemanja O.R.S. je pomembno piti tudi dovolj dodatne tekočine.

Sestavine: Glukoza (sladkor), citronska kislina, natrijev hidrogenkarbonat, natrijev klorid (sol), kalijev klorid, okus limone, polietilen glikol 6000, sladilo (sukraloza), riboflavin-5-fosfat (vitamin B2), vezivo (polivinil pirolidon).

Primerno za vegane in vegetarijance. Brez konzervansov. Ne vsebuje kvasa, glutena ali laktoze.
Sušilno sredstvo v zaporki.

Hranilna vrednost
(za 1 tableto v 100 ml vode)

Energijska vrednost

36 kJ (8,6kcal)

Maščobe

0 g

Ogljikovi hidrati

- od tega sladkorji

1,826 g

1,826 g

Beljakovine

0 g

Vlaknine

0 g

Natrijev klorid

176 mg

Citronska kislina

429 mg

Kalijev klorid

150 mg

Vitamin B2

0,3mg

(19 % PDV)

    *PDV = Priporočen dnevni vnos

mmol/L

Glukoza

101

Natrij

70

Kalij

20

Klorid

51

Citrat

22

 

 

Neto količina: 24 tablet po 3,1 g

 

Opozorila in previdnostni ukrepi
- Za pripravo raztopine uporabite le pitno vodo dobre kakovosti. (vodo slabše kakovosti najprej 2 minuti prekuhavajte in jo pred uporabo ohladite).

- Raztopini ne dodajajte sladkorja ali tekočin, ki vsebujejo sladkor.

- Vedno popijte, ko se šumeče tablete popolnoma raztopijo v vodi.

- Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

- Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom pred uporabo pri dojenčkih, mlajših od 2 let.

- Bolniki s sladkorno boleznijo morajo upoštevati, da vsaka O.R.S tableta vsebuje 1.8 g glukoze.

- Ljudje, ki imajo povišan krvni tlak in/ali bolezni srca, morajo upoštevati, da vsaka tableta vsebuje 176 mg natrijevega klorida.

- Ne pogoltnite ali žvečite tablet

- Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

- Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

 

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom pred uporabo O.R.S hidratacijskih tablet
- Če jemljete ali ste pred kratkim jemali kakršna koli zdravila. To vključuje zdravila, ki ste jih kupili brez recepta.
- Če ste na dieti z nizkim vnosom natrija ali kalija.
- Če imate bolezen ledvic ali jeter.
- V primeru simptomov dehidracije (pretirana žeja, suha usta in jezik, omotica, zmedenost, nagnjenost k omedlevici, suha koža, zmanjšano nastajanje urina ali druge nepričakovane simptome) ali v primeru, če se ti simptomi pojavijo v kombinaciji s povišano telesno temperaturo in/ali bruhanjem ali če ti simptomi vztrajajo več kot 3 dni (pri dojenčkih/otrocih več kot 1 dan) ali če imate pogosto ponavljajoče se simptome.
Bodite posebej pozorni pri otrocih, mlajših od 2 let in starejših ljudeh. Ljudje iz teh starostnih skupin lahko zelo hitro pokažejo simptome dehidracije.

Če niste prepričani ali kaj od zgoraj naštetega velja tudi za vas, se posvetujte s farmacevtom pred jemanjem O.R.S hidratacijskih tablet.