ORSalts

prehransko dopolnilo

ORSalts

PERORALNA REHIDRACIJSKA SOL, S SLADILI
Prehransko dopolnilo z elektroliti, mlečnokislinskimi bakterijami, prebiotiki in cinkom.
ORSalts
8,08  €
7,27  €

Na zalogi

Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite 080 64 37

Dostava v roku 3-5 dni preko kurirske službe

ORSalts je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno nadomeščanju izgubljenih telesnih tekočin in elektrolitov zaradi driske, bruhanja in vročine, kot tudi v primeru prekomernega znojenja zaradi intenzivne fizične aktivnosti ali izjemno vročega vremena. Bolniki, ki jemljejo zdravila, ki povzročajo prekomerno uriniranje, lahko uporabljajo izdelek pod zdravniškim nadzorom.

ORSalts lahko uživajo otroci od 1 leta dalje in odrasli.

ORSalts je v obliki praška, ki je pakiran v posameznih vrečkah. Prašek raztopite v 100 ml vode in zaužite. Prašek raztopljen v vodi ima prijeten okus po banani.

Ker telo tekočino in dragocene minerale izgublja tudi pri močnejšem potenju, je ORSalts peroralna rehidracijska raztopina primerna pijača tudi za rekreativce. Čeprav s pitjem navadne vode pri rekreaciji nadomestimo izgubljeno tekočino v telesu, mu s tem ne zagotovimo vnosa življenjsko pomembnih elektrolitov. S potenjem telo izgublja predvsem natrij in kalij. Natrij pripomore k zadrževanju vode v telesu ter k boljši in učinkovitejši hidraciji telesa. V primerih pomanjkanja natrija zaužita voda v nas ne ostane dovolj dolgo, da bi jo lahko telo uporabilo na mestih, kjer jo najbolj potrebuje.

Pomanjkanje vode v telesu vodi do stanja dehidracije, ki se lahko pojavi tudi zaradi pogostega uriniranja, drisk in bruhanja. Klinični znaki dehidracije so podobni znakom alkoholnega mačka: glavobol, zaspanost, občutek oslabelosti in suha usta.