Politika zasebnosti

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Vsa vsebina portala Carso, razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo Carsa. Vse pravice so pridržane.

Carso ima lahko patente, patentirane aplikacije, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge intelektualne pravice, ki so povezane s portalom Carso. Če ni izrecno navedeno v teh pogojih uporabe, uporabnikom vsebina teh spletnih strani ne daje nikakršne licence za te patente, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge lastnine. Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane.

Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z registracijo v portal Carso uporabnik dovoljuje, da Carso d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse zgoraj posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in splošno Uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Carso zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov spletne trgovine in vse ostale podatke, zbrane v postopku registracije, ščiti pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

Poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob nakupu ali registraciji v Kub Carso (fizična oseba: uporabniško ime ali e-naslov, geslo, ime, priimek, telefonsko številko - neobvezno, veljaven e-naslov, ulico, hišno številko, poštno številko, kraj, pravna oseba: naziv podjetja, davčno številko, matično številko, ulico, hišno številko, poštno številko in kraj ter izbira o elektronskem obveščanju), se zbirajo tudi naslednji podatki o nakupu: datum in ura nakupa, kupljeni/naročeni izdelek/-i, naziv in količina teh izdelkov, cena izdelkov, znesek končne vrednosti nakupa (vključujoč vrednost naročila, dostave in morebiten strošek kupnine), popusti in druge ugodnosti pridobljene z nakupom, način dostave, način plačila.

Uporabnik dovoljuje upravljavcu, da lahko ta 1 uro, dokler ne poteče spletna seja, ob vsakem dostopu uporabnika na spletni portal upravljavca obdeluje podatke o njegovih obiskih oz. spletnih sejah. Upravljavec v zvezi s spletnimi sejami zbira naslednje vrste osebnih podatkov: ID uporabnikove seje, šifra uporabnika, zadnji ogledani izdelki, izdelki v košarici, naziv izdelkov, število izdelkov, cena izdelkov, znesek popustov in ugodnosti pridobljenih z nakupom, znesek končne vrednosti nakupa, način dostave, način plačila, datum in ura nakupa

Podatki iz uporabnikovih spletnih sej se hranijo za namen statistične obdelave spletne strani, sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne trgovine v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani. Podatki iz sej se lahko posredujejo vzdrževalcu spletnega portala ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme.

Registriran uporabnik lahko preko svojega profila vpogleda v svoje nakupe. Do teh informacij lahko dostopa tudi Carso za namen nagrajevanja strank in vodenja statistike.

Član Kluba Carso lahko kadar koli spremeni svoje osebne podatke v osebnem profilu v rubriki »Spremeni podatke«. Uporabnik lahko spreminja geslo, ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov, prebivališče, naslov za dostavo ter načine in kanale obveščanja. Član Kluba Carso se lahko iz kluba odjavi preko spletne trgovine, tako, da potrdi odjavo v podstrani »Pregled računa« s klikom na »Izbriši račun«.

Podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. Zbiranje osebnih podatkov je nujno za izvršitev pogodbe – nakupa prek portala Carso.

Nameni obdelave osebnih podatkov potrebni za izvedbo spletnega nakupa:

Dodatni nameni obdelave za katere posamezniki na podlagi teh splošnih pogojev lahko podajo svoje privoljenje:

Za fizične osebe, ki so izpolnile prijavni obrazec:

Uporabnik z vpisom svojih podatkov tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami splošne Uredbe o obdelovanju osebnih podatkov (GDPR).

Uporabnik dovoljuje Carsu, da na njegov elektronski naslov pošlje obvestilo o izvedbi naročila ali o tem, da Carso naročila ne bo mogla izvesti, ker izdelka ni na zalogi.

Podatki se lahko nahajajo tudi pri skrbniku podatkovnega skladišča, vzdrževalcu spletnega portala ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme, ki v imenu upravljavca, kot pogodbeni obdelovalci, obdelujejo podatke o posamezniku.

Carso mora vaše osebne podatke hraniti do vašega preklica oz. dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani. Po tem roku jih mora zbrisati, uničiti, blokirati oz. anonimizirati.

Zbiranje podatkov posameznika je prostovoljno. Če registrirani uporabnik svojih podatkov, ki so v prijavnem obrazcu opredeljeni kot obvezni, ne želi posredovati upravljavcu, ne more opraviti nakupa v spletni trgovini.. Če uporabnik, ki opravlja hiter nakup ne želi posredovati podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni za izvedbo spletnega nakupa, ne more izvesti spletnega nakupa.

Registrirani uporabnik lahko pošlje zahtevo za izbris svojega profila ali zahtevo, da se njegovi podatki ne obdelujejo za namene, ki niso potrebni za izvedbo spletnega naročila na naslov elektronske pošte dpo@carso.si.

Uporabnik s prijavo na e-novice soglaša, da Carso pošilja oglasno gradivo v obliki e-novic ter dovoljuje elektronsko anketiranje. Iz sistema sporočil se lahko uporabnik kadar koli odjavi s klikom na gumb »Odjava« na koncu vsakega sporočila.

Vsa določila o varstvu osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo portala Carso in ne veljajo za tuje spletne strani, do katerih lahko uporabnik pride s portala Carso. Tovrstne strani imajo svoja pravila o varovanju osebnih podatkov, s katerimi se mora uporabnik seznaniti pred uporabo teh spletnih strani.

UPORABA PIŠKOTKOV

  1. Piškotek je majhen niz znakov, ki ga lahko spletni brskalnik trajno shrani na računalniku uporabnika. Vanj se shranjujejo podatki in izbire uporabnika. Portal Carso uporabi piškotke vsakič, ko ga uporabnik obišče. V zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na računalnik uporabnika, se shranijo edinstveni identifikatorji, čas vpisa in drugi nujni podatki, ki niso osebne narave
  2. Piškotek omogoča premikanje po portalu Carso, ne da bi se uporabniku bilo treba ponovno vpisovati za dostop do vsake strani. Piškotki se na spletni strani uporabljajo zgolj za delovanje spletne strani. Z uporabo nastavitev v spletnem brskalniku lahko uporabnik dovoli ali prepreči prejemanje piškotkov. Posameznik se strinja, da lahko Carso, kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje podatke o piškotkih za namene identificiranja uporabnikov spletnih strani in omogočanja strežniku, da uporabnikom zagotovi spletne strani prilagojene potrebam uporabnikov in anonimnih statističnih ocen; za namen sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne trgovine v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani in podporo elementa, kot je zadnje ogledano. Podatki o piškotkih se lahko posredujejo tudi pogodbenim obdelovalcem: vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme. Posredovanje podatkov o piškotkih je prostovoljno, če uporabnik ne želi prejemati piškotkov, ne bo mogel uporabljati nekaterih možnosti, ki jih ponuja portal Carso.
  3. Vrste piškotkov, ki se uporabljajo na spletni strani www.carso.si:

COOKIE name

COOKIE Description

CART

Piškotek vezan na nakupovalno košarico.

CATEGORY_INFO

Shranjuje podatke o kategorijah, kar omogoča hitrejše prikazovanje kategorij.

COMPARE

V piškotku so shranjeni artikli, ki so v preimrjalnem seznamu.

CURRENCY

Shranjuje podatke o izbrani valuti.

CUSTOMER

Shranjuje kriptiran customer id.

CUSTOMER_AUTH

Shranjuje informacijo, če je uporabnik prijavljen v trgovino.

CUSTOMER_INFO

Shranjuje kriptirano skupino uporabnika.

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Shranjuje Customer Segment ID.

EXTERNAL_NO_CACHE

Shranjuje podatek o predpomnenju.

FRONTEND

ID seje uprabnika.

GUEST-VIEW

Dovoli gostom urejanje naročil.

LAST_CATEGORY

Shranjuje podatek o zadnji obiskani kategoriji.

LAST_PRODUCT

Shranjuje podatek o zadnjem ogledanem produktu.

NEWMESSAGE

Shranjuje podatek o prejetem sporočilu.

NO_CACHE

Shranjuje podatek o dovoljenju predpomnenja.

PERSISTENT_SHOPPING_CART

Povezava do informacije o košarici in zgodovine.

POLL

ID ankete v kateri je uporabnik sodeloval.

POLLN

Podatek o vseh anketah v katerih je uporabnik sodeloval.

RECENTLYCOMPARED

Artikli, ki so bili zadnje primerjani.

STF

Shranjuje podatek o produktih, ki so bili poslani po emailu.

STORE

Izbran pogled trgovine in jezik.

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Indicates whether a customer allowed to use cookies.

VIEWED_PRODUCT_IDS

Sharnjuje podatek o zadnje ogledanih artiklih.

WISHLIST

Kriptiran seznam produktov dodanih na sezam želja.

WISHLIST_CNT

Število produktov v seznamu želja.

LEFT_MENU_STATE

Stanje menija na levi strani (odprt/zaprt)