KLUB CARSO

Posebne ugodnosti za vse člane kluba

Brezplačna pomoč

080 64 37

Za vsa naročila nad 30€

BREZPLAČNA DOSTAVA

ENOSTAVEN NAKUP

hitro iskanje, poenostavljeni koraki nakupa

ALGEA FIT, 45 tablet

prehransko dopolnilo

Algea Fit je prehransko dopolnilo s 100 % mikroalgo Spirulino platensis z visoko vsebnostjo naravnega kroma (Cr3+).

Pakiranje: 45 tablet (22,5 g)

11,61  €
Na zalogi

Vsaka zelena tableta Algea Fit vsebuje 500 mg posušene mikroalge (Spiruline platensis) brez dodatkov. Mikroalga raste v nadzorovanem organskem okolju, pridelana in obdelana pa je tako, da ohrani vso učinkovitost tudi v obliki tablet.

Mikroalga Spirulina med svojo naravno rastjo iz vode vsrka in v svojo strukturo vgrajuje kelatno obliko kroma (Cr3+) z visoko biorazpoložljivostjo. Krom tako postane naravna sestavina tablet Algea Fit in v procesu proizvodnje ni dodan naknadno.

Krom je element, ki preko glukoznega tolerančnega faktorja z roko v roki sodeluje z inzulinom pri vzdrževanju normalne ravni sladkorja (glukoze) v krvi. Pomanjkanje zadostnih količin kroma v vsakodnevni prehrani povzroča nihanje ravni glukoze in inzulina v krvi, kar občutimo kot pomanjkanje energije (predvsem po obrokih) in nenadzorovano željo po sladkih in škrobnih živilih. Posledica dolgoročno neuravnovešenega delovanja inzulinskega sistema je postopno pridobivanje na teži, vse skupaj pa lahko vodi v diabetes tipa II.

Algea Fit odlično dopolnjuje vsakodnevno prehrano ljudi, ki jedo močno obdelano hrano (hrana bogata s sladkorjem, belo moko in maščobami, vendar siromašna z vitamini in minerali, ki so potrebni za presnovo hranil). Taka hrana praviloma vsebuje zelo malo kroma. V primerjavi z uravnoteženo prehrano za presnovo močno predelane hrane potrebujemo večje količine kroma.

Pripročamo jo tudi:

  • nosečnicam in doječim materam. V tem obdobju je žensko telo bolj obremenjeno, intenzivnejše je tvorjenje nekaterih ženskih spolnih hormonov in hormonov posteljice. Energetske potrebe se povečajo in presnova se pospeši. Med nosečnostjo telo proizvaja večje količine inzulina, za njegovo delovanje pa telo potrebuje več kroma. Če je presnovni proces kakor koli moten, se sladkor v krvi poviša. Tako lahko govorimo o sladkorni bolezni nastali v nosečnosti.
  • vsem, ki so na dieti zaradi povišane ali mejne vrednosti sladkorja v krvi. Po 35. letu starosti se vsebnost kroma v telesu znižuje, kar lahko vpliva na presnovo glukoze. Presnova je s staranjem pogosto motena in lahko se pojavi starostni diabetes.
  • športnikom. Med intenzivno športno vadbo se veliko kroma izgubi s potom in urinom, potreba po večjem prenosu glukoze (energije) v celice pa pospeši presnovo in poveča porabo kroma.

Priporočen vnos je 1 do 2 tableti Algea Fit na dan, najbolje ob glavnih obrokih. S tem odmerkom naše telo dobi dovolj kroma za optimalno presnovo makrohranil in vzdrževanje normalne ravni glukoze v krvi.

Tablete Algea Fit zaužijemo s kozarcem tekočine (npr. vode ali nesladkanega čaja). Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

100% mikroalga Spirulina platensis, krom. Tablete Algea Fit ne vsebujejo aditivov in polnil, kvasa in glutena, laktoze in joda.

 

Sestavine v 1 tableti % PDV/RDA v 1 tableti v 2 tabletah %PDV/RDA v 2 tabletah
100% mikroalga Spirulina platensis 500 mg / 1000 mg /
Krom (Cr3+) 0,05 mg 125 0,1 mg 250

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred svetlobo in vlago. Shranjevati nedosegljivo otrokom!