KLUB CARSO

Posebne ugodnosti za vse člane kluba

Brezplačna pomoč

080 64 37

Za vsa naročila nad 30€

BREZPLAČNA DOSTAVA

ENOSTAVEN NAKUP

hitro iskanje, poenostavljeni koraki nakupa

ALGEA 270 tablet

prehransko dopolnilo

Algea je prehransko dopolnilo s 100% sladkovodno mikroalgo (Chlorella pyrenoidosa) za ohranjanje energije in dobrega počutja.

Pakiranje: Paket 4 kom

17,26  €
Na zalogi

Zelena tableta Algea vsebuje 250 mg posušene sladkovodne mikroalge (Chlorella pyrenoidosa), brez dodatkov. Mikroalga v tableti je nadzorovano gojena in posušena tako, da ohrani vso učinkovitost tudi v obliki tablet. Tablete Algea ne vsebujejo veziv, sladil, barvil, konzervansov in glutena ter odlično dopolnjujejo našo vsakodnevno prehrano.

  • Odlično dopolnjuje vsakodnevno prehrano aktivnih ljudi, ki se zaradi hitrega življenjskega ritma ne prehranjujejo redno in uravnoteženo, ki veliko sedijo in se premalo gibljejo in imajo zaradi tega upočasnjeno prebavo.
  • Zelo primerna je za dopolnilo k prehrani vegetarijancev in veganov, ki se pogosto srečujejo z izzivom, kako optimalno nadomeščati živalske beljakovine. Sladkovodna mikroalga vsebuje kar 60 odstotkov lahko prebavljivih beljakovin in vse esencialne aminokisline.
  • Tablete Algea priporočamo nosečnicam in doječim materam, saj je njihovo telo bolj obremenjeno, motena je redna prebava, potrebe po naravnih in kakovostnih hranilih pa so povečane. Algea je vir železa, ki ga ravno v tem obdobju ženskam običajno primanjkuje.
  • Algea je dobrodošla tudi za otroke v času pospešene rasti. Tistim, ki imajo težave s požiranjem tablet, tablete Algea najlažje ponudimo tako, da jih zdrobimo med dvema čajnima žličkama in prah zmešamo v tekočino ali hrano.
  • Algea optimalno dopolnjuje prehrano starejših, saj se prebava s starostjo upočasnjuje: vsrkavanje hranil iz zaužite hrane se zmanjša, izločanje blata je redkejše.
  • Tablete Algea priporočamo prav vsem, ki želijo ohraniti energijo in dobro počutje. Železo, ki ga Algea vsebuje, prispeva k zmanjševanju splošne utrujenosti in izčrpanosti in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Študije kažejo na učinkovito delovanje sladkovodne mikroalge pri dnevnem odmerku 2250 mg oziroma 9 tablet. Za zdravega odraslega priporočamo vsaj 9 tablet dnevno. Ker se pri začetnem uživanju tablet Algea naše telo na mikroalgo prilagaja, priporočamo postopno povečevanje odmerka. Prve tri dni priporočamo po 3 tablete dnevno, naslednje tri dni pa 6 tablet dnevno. V tednu dni dnevni odmerek povečajte na 9 tablet.

V primeru, da ste preobremenjeni, izpostavljeni virusom, se neuravnoteženo prehranjujete, ali imate zaradi katerih koli drugih vzrokov povečane potrebe po hranilih, za kratkotrajnejše obdobje priporočamo uživanje 15 tablet dnevno.

Za optimalno izrabo hranil priporočamo, da izbran dnevni odmerek razdelite na 3 enake dele (tj. 3 x 3tablete ali 3 x 5 tablet). Tablete Algea zaužijte vsaj s kozarcem tekočine (npr. vode ali nesladkanega čaja), saj tako zmanjšate možnost prehodne zaprtosti. Uživanje tablet Algea ni potrebno prekinjati. Tablete Algea so celovito dopolnilo naši vsakodnevni prehrani, zato priporočamo, da jih redno jemljete.

Posušena sladkovodna mikroalga (Chlorella pyrenoidosa)

Z 9 tabletami Algee zaužijemo 3,645 mg železa (26% PDV/RDA), s 15 tabletami pa 6,075 mg železa (43,4% PDV/RDA)

Sestavine v 1 tableti v 9 tabletah v 15 tabletah
Posušena sladkovodna mikroalga (Chlorella pyrenoidosa) 250 mg 2250 mg 3750 mg

Možni neželeni odzivi telesa na Algeo

Naravne sestavine tablet Algea telo potrebuje in odlično prenaša. Na začetku uživanja so možne prehodne neškodljive reakcije, kot so:

  • povečano nastajanje črevesnih plinov;
  • spremembe na koži, kot so izpuščaji ali srbečica;
  • zeleno obarvanje blata zaradi klorofila.

Navedeni učinki so prehodne narave in so največkrat posledica prilagajanja organizma na Algeo. So dokaz za njeno učinkovito delovanje.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Shranjevanje: Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred svetlobo in vlago. Shranjevati nedosegljivo otrokom!