Femibion 2 z jodom

prehransko dopolnilo

Femibion 2 z jodom

Zasnovan za potrebe nosečnic od 4. meseca naprej in za doječe matere
folati, folna kislina, nosecnost, vitamini v nosecnosti
19,47  €
17,52  €

Na zalogi

Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite 080 64 37

Dostava v roku 3-5 dni preko kurirske službe

Femibion® 2 je zasnovan posebej za prehranske potrebe nosečnic od 4. meseca naprej in doječe matere. Poleg vitaminov, mineralov in DHA edini vsebuje aktivno obliko folne kisline - Metafolin®, ki zagotovi razpoložljivost folatov pri 100% žensk.

Pakiranje: 30 filmsko obloženih tablet in 30 kapsul

Pomen aktivne oblike folne kisline – folatov

Vitaminsko-mineralni preparati praviloma vsebujejo folno kislino, ki jo telo lahko uporabi šele, ko jo encim MTHFR presnovi v aktivno obliko - folate. Zaradi genskega polimorfizma ima 50 % žensk zmanjšano aktivnost encima MTHFR in posledično moteno presnovo folne kisline v folat. Femibion® z aktivno obliko folatov – Metafolin® zagotovi takojšnjo razpoložljivost folatov pri 100% žensk.

Pomen omega - 3 maščobne kisline DHA med nosečnostjo in dojenjem

DHA spada v skupino esencialnih maščobnih kislin, ki so potrebne za delovanje človeškega organizma, ugoden potek nosečnosti ter prispevajo k boljšemu počutju. Femibon®2 poleg optimalnega vnosa folne kisline, vitaminov in mineralov zagotavlja tudi ustrezen vnos DHA, ki se koncentrira predvsem v možganih in v očesni mrežnici otroka v drugem delu nosečnosti in takoj po rojstvu (dojenje).

Pomen vitamina D

Vitamin D (kalciferol) je v maščobi topen vitamin, ki ima pomembno vlogo za pravilen razvoj, rast in ohranjanje zdravja od rojstva do smrti. Nosečnice imajo povečano potrebno po vitaminu D, zato je za normalen potek nosečnosti, razvoj ploda ter zdravje otroka potrebna zadostna preskrba z njim. Glavna naloga vitamina D je ohranjanje homeostaze kalcija in fosforja v koncentracijah, ki so optimalne za celične procese, nevromuskulatorno delovanje in tvorbo kostnine.

Jemanje:

1 tableta  in 1 kapsula na dan s kozarcem vode, če je možno med glavnim obrokom.