Paket Varno dojenje vsebuje

33,06  €
28,10  €

Razpoložljivost: Ni na zalogi

Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite 080 64 37

Dostava v roku 3-5 dni preko kurirske službe

Femibion® 2 je zasnovan posebej za prehranske potrebe nosečnic od 4. meseca naprej in doječe matere.

Poleg vitaminov, mineralov in DHA edini vsebuje aktivno obliko folne kisline - Metafolin®, ki zagotovi razpoložljivost folatov pri 100% žensk.

Pomen aktivne oblike folne kisline – folatov

Vitaminsko-mineralni preparati praviloma vsebujejo folno kislino, ki jo telo lahko uporabi šele, ko jo encim MTHFR presnovi v aktivno obliko - folate. Zaradi genskega polimorfizma ima 50 % žensk zmanjšano aktivnost encima MTHFR in posledično moteno presnovo folne kisline v folat. Femibion® z aktivno obliko folatov – Metafolin® zagotovi takojšnjo razpoložljivost folatov pri 100% žensk.

Pomen omega - 3 maščobne kisline DHA med nosečnostjo in dojenjem DHA spada v skupino esencialnih maščobnih kislin, ki so potrebne za delovanje človeškega organizma, ugoden potek nosečnosti ter prispevajo k boljšemu počutju. Femibon®2 poleg optimalnega vnosa folne kisline, vitaminov in mineralov zagotavlja tudi ustrezen vnos DHA, ki se koncentrira predvsem v možganih in v očesni mrežnici otroka v drugem delu nosečnosti in takoj po rojstvu (dojenje).

V paketu prejmete tudi:

ColiPrev kapljice so prehransko dopolnilo, ki vsebuje encim laktazo. Pomagajo dojenčkom prebaviti mleko in s tem omilijo simptome (napenjanje v trebuščku) in zmanjšajo pogostost kolik.

Dojenčkovo črevesje v prvih mesecih življenja še ni popolnoma razvito, kar je eden od glavnih vzrokov kolik (krčev) pri dojenčkih. ColiPrev pri dojenčkih nadomesti začasno pomanjkanje encima laktaze, ki je nujen za prebavo mleka, natančneje mlečnega sladkorja laktozePri odraslih pomanjkanje oziroma odsotnost tovrstnega encima poznamo kot laktozna intoleranca oziroma intoleranca na mlečni sladkor.