O.R.S. šumeče tablete

prehransko dopolnilo

O.R.S. šumeče tablete

Šumeče tablete z okusom limone za pripravo napitka z glukozo in uravnoteženo koncentracijo elektrolitov
dehidriranost, nadomestek soli, bruhanje, hidriranost
6,26  €
5,64  €

Na zalogi

Za pomoč pri nakupu ali naročilo pokličite 080 64 37

Dostava v roku 3-5 dni preko kurirske službe

O.R.S. so šumeče tablete z okusom limone za pripravo napitka z glukozo in uravnoteženo koncentracijo elektrolitov.

Sestavljena je v skladu s smernicami in priporočili Svetovne zdravstvene organizacije, ki veljajo za rehidracijske raztopine.

Prijetno blag okus po limoni omogoča uporabo O.R.S. tudi, ko rehidracijskih soli zaradi neprijetnega okusa ne moremo zaužiti, oziroma je okus le teh dražeč in sili na bruhanje.

O.R.S. raztopina je varna, zato jo lahko uživajo dojenčki, otroci in odrasli.

Priročno pakiranje omogoča preprosto odmerjanje tudi na potovanjih (v avtomobilu, letalu).

Ker telo tekočino in dragocene minerale izgublja tudi pri močnejšem potenju, je O.R.S. peroralna hidracijska raztopina primerna pijača tudi za rekreativce. Čeprav s pitjem navadne vode pri rekreaciji nadomestimo izgubljeno tekočino v telesu, mu s tem ne zagotovimo vnosa življenjsko pomembnih elektrolitov. S potenjem telo izgublja predvsem natrij, kalij in klor. Med njimi ima posebno vlogo zlasti natrij, saj pripomore k zadrževanju vode v telesu ter k boljši in učinkovitejši hidraciji telesa. V primerih pomanjkanja natrija zaužita voda v nas ne ostane dovolj dolgo, da bi jo lahko telo uporabilo na mestih, kjer jo najbolj potrebuje.

Pomanjkanje vode v telesu vodi do stanja dehidracije, ki se lahko pojavi tudi zaradi pogostega uriniranja, drisk in bruhanja. Klinični znaki dehidracije so podobni znakom alkoholnega mačka: glavobol, zaspanost, občutek oslabelosti in suha usta.