KLUB CARSO

Posebne ugodnosti za vse člane kluba

Brezplačna pomoč

080 64 37

Za vsa naročila nad 30€

BREZPLAČNA DOSTAVA

ENOSTAVEN NAKUP

hitro iskanje, poenostavljeni koraki nakupa

SYSTANE ULTRA VLAŽILNE KAPLJICE ZA OKO 10ML brez konzervansov

Vlažilne kapljice za oko SYSTANE™ ULTRA so namenjene takojšnjemu lajšanju pekočega občutka in draženja zaradi suhih oči. Vlažilne kapljice za oko SYSTANE™ ULTRA so sterilizirane s kombinacijo pare in filtracije, zato ne vsebujejo konzervansov.

Pakiranje: 10 ml

12,95  €
Na zalogi

Vlažilne kapljice za oko SYSTANE™ ULTRA so namenjene takojšnjemu lajšanju pekočega občutka in draženja zaradi suhih oči. Zdaj na voljo brez konzervansov. Tehnološko dovršena sestava vlažilnih kapljic nudi takojšnje olajšanje simptomov, napredna formulacija brez konzervansov pa je primerna tudi za občutljive oči in pogosto uporabo. Systane Ultra vlažilne kapljice brez konzervansov vsebujejo hidroksi propil-gvar (HP-gvar), ki skupaj s sorbitolom tvori elastično zaščitno mrežo na površini očesa. HP-gvar je dvakrat (2x) bolj mazljiv kot hialuronska kislina sama. Aktivni učinkovini polietilenglikol (PEG) in propilen glikol (PG) vlažita očesno površino, mrežna struktura pa pomembno podaljša njun čas zadrževanja na očesni površini in zagotavlja dolgotrajnejše olajšanje simptomov suhega očesa.
Systane Ultra vlažilne kapljice brez konzervansov priporočamo bolnikom za takojšnje olajšanje utrujenih, razdraženih in suhih oči, ki so posledica pretirane uporabe digitalnih zaslonov, vetra, močnega sonca in drugih dejavnikov, ki povzročajo simptome suhih oči.
Uporablja se jih lahko tudi za vlaženje kontaktnih leč iz silikonskega hidrogela in mehkih /hidrofilnih kontaktnih leč, ki so namenjene dnevni, dolgotrajni ali enkratni uporabi. Vlažilne kapljice za oko SYSTANE™ ULTRA so sterilizirane s kombinacijo pare in filtracije, zato ne vsebujejo konzervansov. 

Plastenko primite tik pod zaporko in zaporko zasukajte, da se odpre. PRED PRVO UPORABO držite plastenko pod kotom približno 90 stopinj in iztisnite eno kapljico izdelka ter jo zavrzite. Plastenko otresite navzdol, da odstranite odvečni izdelek. Vlažilne kapljice za oko SYSTANE™ ULTRA lahko uporabljate ves dan, če je potrebno. V eno ali obe očesi po potrebi vkapajte po eno ali dve kapljici in pomežiknite. Če med nošenjem kontaktnih leč občutite manjše draženje, nelagodje ali zameglitev, si v eno ali obe očesi vkapajte po eno ali dve kapljici in dva- ali trikrat pomežiknite. Kapljice lahko uporabljate tudi pred uporabo kontaktnih leč ali po njej. Preden po uporabi zaprete zaporko na plastenki, slednjo otresite navzdol, da odstranite odvečni izdelek, ki je morda ostal na konici. Plastenko zaprite.
Vlažilne kapljice za oko SYSTANE™ ULTRA so sterilna raztopina, ki vsebuje polietilenglikol 400, propilenglikol, hidroksipropil gvar, sorbitol, aminometilpropanol, borovo kislino, kalijev klorid in natrijev klorid. Brez konzervansov.
Za zagotavljanje pravilne uporabe je zelo pomembno, da upoštevate navodila svojega okulista in vsa navodila na ovojnini izdelka. V primeru trdovratnega neprijetnega občutka v očesu, čezmernega solzenja, sprememb vida ali rdečine očesa prenehajte uporabljati vlažilne kapljice za oko SYSTANE™ ULTRA in se posvetujte z okulistom, drugače se lahko težava stopnjuje. Začasno zamegljen vid ali druge motnje vida lahko vplivajo na sposobnost za vožnjo ali upravljanje strojev. Če imate po uporabi izdelka zamegljen vid, počakajte, da se vam vid zbistri, preden poskusite voziti ali upravljati stroje. Ljudje, ki so alergični na katero koli sestavino vlažilnih kapljic za oko SYSTANE™ ULTRA, ne smejo uporabljati tega izdelka. PREVIDNOSTNI UKREPI: Samo za očesno uporabo. Ne uporabljajte, če je zaporka, ki varuje pred nedovoljenim odpiranjem, poškodovana ali manjka. Ne uporabljajte, če je ovojnina ali plastenka (sterilna embalaža) poškodovana. S konico kapalke se nikoli ne dotaknite nobene površine, da preprečite okužbo izdelka. Če izdelek pogoltnete, poiščite zdravniško pomoč. Če raztopina spremeni barvo ali postane motna, je ne uporabljajte. Po uporabi ponovno namestite zaporko. Kadar izdelka ne uporabljate, mora biti vsebnik tesno zaprt. Raztopino porabite pred iztekom roka uporabnosti, ki je označen na izdelku. Izdelek vsebuje borovo kislino v količini, ki je varna, če izdelek uporabljate po navodilih. Vsebina plastenke je uporabna tri (3) mesece po odprtju, preostalo vsebino zavrzite. Shranjujte pri temperaturi do 30 °C. Shranjujte nedosegljivo otrokom.